Ramos: “We moeten weten wat er van ons gevraagd wordt”

Eén van de grootste pechvogels van afgelopen seizoen was zonder twijfel Guy Ramos. De verdediger kwam vol ambitie naar Roda JC Kerkrade, maar moest vervolgens eerst ruim zes maanden vanaf de tribune toekijken vanwege een slepende blessure. In het nieuwe seizoen, onder trainer René Trost, is hij echter de aanvoerder van de geel-zwarten, als één van de weinige spelers die bleef. In aanloop naar het duel met zijn oude club RKC spreekt hij op de clubsite.

“Aanvoerder zijn is een eer. Het spreekt de trainer aan dat ik altijd hard werk. Daarmee kan ik het team op sleeptouw nemen”, zo verklaart Ramos zijn uitverkiezing tot aanvoerder.

De degradatie wijt Ramos aan een gebrek aan teamgeest. “Ik heb altijd geloofd in handhaving, tot het laatste moment. Teams als Cambuur en Go Ahead waren echt niet beter, maar zij waren echt een team. Wij hadden veel kwaliteit, maar het waren allemaal individuele bv’tjes. Toen het minder ging, kwam dat naar boven, en dat kon niet meer gecorrigeerd worden. Gelukkig lijkt iedereen onder René Trost zich te focussen op de Jupiler League. We hebben volgens mij nu een selectie die wel voor elkaar wil werken.”

Hij is blij met de aanpak van René Trost. “Deze trainer kijkt naar de mens achter de speler. Je kan altijd bij hem terecht, het is een warme man. Bovendien zorgt hij ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn; daar speelt hij op in. Hij legt bij ons de verantwoordelijkheid om een team te worden en dat vind ik een hele goede benadering.”

Zijn doelstelling, onmiddellijk terugkeren naar de Eredivisie, zal hij in ieder geval moeten bewerkstelligen met iemand anders dan Filip Kurto in zijn rug. “Kurto is een geweldige lijnkeeper, maar in Nederland wordt er meer gevraagd dan dat. Zeker nu wij komend seizoen vaak het spel zullen moeten maken, heb je een keeper nodig die meevoetballend sterk is. Bram Verbist en Benjamin van Leer zijn dat. Ze kunnen allebei fantastisch het spel hervatten. Terugkeren naar de Eredivisie zal echter niet eenvoudig zijn. Kijk naar Sparta en een tijdje terug ADO Den Haag. Die hebben het ontzettend moeilijk gehad. Iedereen zal tegen ons een extra stapje willen zetten. Daarom komt het goed van pas dat we veeljongens in de selectie hebben met ervaring in de Jupiler League. We moeten weten wat er van ons gevraagd wordt.”

Vrijdagavond om 20:00 begint de competitie voor Roda JC met een thuiswedstrijd tegen Ramos’ oude club RKC. “Het is bizar dat RKC ook is gedegradeerd. Oude vrienden zien is altijd leuk, maar dat telt vanavond niet. Ik ben benieuwd hoe zij ervoor staan. Het duel vanavond wordt dan ook een leuke graadmeter.”

 

Comments are closed.