Trost: “Iedereen zal per se van ons willen winnen”

Vanavond begint het vervolg van René Trosts loopbaan bij Roda JC Kerkrade dan eindelijk officieel. Om 20:00 treedt zijn basiself aan tegen mede-degradant RKC Waalwijk. Op de officiële site van Roda JC Kerkrade blikt Trost vooruit op het aankomend seizoen.

Onder anderen Mark-Jan Fledderus en Guus Hupperts hebben in bijvoorbeeld Voetbal International al een boekje open gedaan over het afgelopen seizoen. Trost wenst daar niet aan mee te doen. “Het is goed om te weten wat er vorig seizoen is gebeurd, maar ik wil niet terugblikken. Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik ben op nul begonnen en vanaf het moment dat ik hier, op het oude nest, ben teruggekeerd was er een chemie met de spelersgroep. De ontvangst was hartelijk!

We hebben in de voorbereiding drie prima overwinningen geboekt op Volendam (4-0), Excelsior (4-1) en Helmond Sport (1-0). Dat geeft vertrouwen en er is tot nu toe geen enkele speler waarover ik iets te klagen heb. Het niveau van de trainingen is hoog en de wil om te werken is er. Dat is ook mijn enige eis: bij Roda JC moet er altijd keihard gewerkt worden. Dat hoort bij deze club. Bovendien wil ik een echt team creëren, zodat alle spelers het beste uit zichzelf kunnen halen.” Trost hamert daarmee flink door op de onder de achterban zo geliefde koempelmentaliteit, iets dat afgelopen seizoen in de selectie volgens velen ontbrak.

“Tegenover het vertrek van veertien spelers, staat de komst van slechts acht spelers. We kunnen immers geen Eredivisiesalarissen en transfersommen meer betalen. De selectie bestaat met alle versterkingen nu uit drieëntwintig spelers.” Daarmee heeft Trost voor Jupiler League-begrippen beschikking over een vrij brede selectie. “Johan Plat, Mitchel Paulissen en Najib Lagouireh zijn momenteel vooral belangrijk als wisselspelers. Zij kunnen een wedstrijd echt openbreken.”

Een besluit van de club dat afgelopen zomer veel commotie veroorzaakte, was het besluit om op kunstgras over te stappen. Trost relativeert dit besluit en denkt dat het snel zal wennen. “Ondanks dat ik altijd met een zwarte broek van het veld afstapte als voetballer, ben ik nu voorstander van kunstgras. Ook op kunstgras kan je vechten. Bovendien is het voordelig dat we nu altijd in het stadion kunnen trainen. Ook FC Dordrecht is met vechtvoetbal gepromoveerd op kunstgras. Over een half jaar kraait niemand er nog naar.”

Uiteindelijk gaat het nog even over de doelstelling. Het woord ‘kampioen’ werd tot nu toe enigszins gemeden door de trainer, maar de uitspraak staat er dan toch: “Natuurlijk willen we kampioen worden en promoveren. Zoiets gebeurt echter niet zo maar in de Jupiler League, zo is mijn ervaring. Iedere week zullen ploegen van Roda JC willen winnen; wij zijn opgejaagd wild. We moeten ons daartegen zien te wapenen en door overwinningen moeten we het plezier er weer in krijgen. Daarmee moeten we beginnen tegen RKC. Hopelijk hebben we dan aan het eind van het seizoen een mooie prijs!”

 

Comments are closed.