Zesduizend seizoenskaarten verkocht – businessleegloop blijft uit

Het aantal verkochte seizoenskaarten bij Roda JC Kerkrade stijgt nog altijd gestaag. Waar de club hoopt op 6.500 verkochte seizoenskaarten, is inmiddels voor aanvang van de competitie al de grens van 6.000 gepasseerd. Ook een leegloop in de business club blijft volgens perschef Rob Goossens uit, zo vertelt hij aan de NOS.

Met het passeren van de grens van zesduizend laat Roda inmiddels vier Eredivisieclubs achter zich, te weten Heracles Almelo, ADO Den Haag, FC Dordrecht en Excelsior. Verder loopt men min of meer gelijk met Go Ahead Eagles. De terugloop na het afgelopen seizoen in de Eredivisie, toen er 10.000 seizoenskaarten werden verkocht, valt dus reuze mee. “Afgelopen week was de fanshop overvol met mensen die een seizoenskaart wilden aanvragen. Het lijkt wel alsof mensen nu pas beseffen hoe belangrijk het is om in deze regio een Eredivisieclub te hebben”, zo zegt Goossens.

In het Algemeen Dagblad van vrijdagochtend stond al dat er grote rijen ontstonden voor de verschillende kassa’s door mensen die losse kaartjes voor Roda JC – RKC Waalwijk wilden kopen.

Ook het aantal sponsoren dat hun kaarten heeft opgezegd valt tot nu toe mee. Van de ruim 800 verkochte business seats van afgelopen seizoen vallen er slechts honderd leeg voor komend seizoen. 700 seats zijn ook in de Jupiler League dus verkocht.

Eric van der Luer begrijpt dit wel: “Na de degradatie willen de mensen samen de schouders eronder zetten: laten we zorgen dat deze club met rijke traditie snel terugkomt in de Eredivisie. Bovendien biedt een seizoen Jupiler League ook weer kansen om iets op te gaan bouwen.”

Heeft u nog geen seizoenskaart? Eentje aanschaffen kan nog steeds! Bestel uw seizoenskaart in de fanshop of online (klik)

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.