Seizoen Dijkhuizen voorbij door afgescheurde kruisband

Henk Dijkhuizen zal dit seizoen niet meer in actie komen. De rechtsback van Roda JC Kerkrade viel afgelopen vrijdag in het met 3-1 verloren duel tegen PEC Zwolle uit met een knieblessure, waarna maandag een scan duidelijkheid verschafte over de ernst van de kwetsuur; hij blijkt de voorste kruisband van zijn rechterknie te hebben afgescheurd.

Dat meldt de club vanavond op haar officiële website. De man met het rugnummer 17 moest in Zwolle al na 21 minuten spelen de strijd staken, met wat er op dat moment al uitzag als een flinke blessure. Die vrees werd vandaag, na onderzoek in het ziekenhuis, dan ook werkelijkheid. Doorgaans leidt een afgescheurde kruisband tot een revalidatieperiode van ten minste zes tot twaalf maanden. Gezien het aflopende contract van de rechtsback zou dit dus kunnen betekenen dat hij afgelopen vrijdag zijn laatste wedstrijd in dienst van de Koempelclub gespeeld heeft.

De blessure komt, allereerst voor Dijkhuizen zelf, maar ook voor Roda-coach Darije Kalezic, op een behoorlijk ongelegen moment. De andere rechtsback die de geel-zwarten in hun gelederen hebben, Martin Milec, miste in de afgelopen weken ook al een aantal wedstrijden door blessureleed. De Limburgers hervatten aanstaande zaterdag hun jacht op lijfsbehoud in de Eredivisie met een thuisduel tegen landskampioen PSV.

Header: Pro Shots

Comments (5)

Comments are closed.