RJC Kort | Kabasele, Solland en FC Gulpen

Ruim een maand na de promotie lijkt de transfercarrousel rondom Roda JC Kerkrade eindelijk op gang te komen. Met nog een maand tot de competitiestart lijkt de zo vurig gewenste nieuwe spits er dan toch aan te komen. Bovendien komt er een sponsor en vanavond wordt er ook nog een potje gebald. Roda JC Live zet ’t voor u op een rijtje.

Nathan Kabasele
Die versterking in de spits zou wel eens Nathan Kabasele kunnen zijn. Vorig jaar ging al het gerucht dat Roda interesse had in de 21-jarige speler en nu meldt Het Nieuwsblad dat er opnieuw gepraat wordt. De aanvaller speelt nu nog bij de Belgische grootmacht Anderlecht, maar daar komt hij niet bijster veel aan spelen toe. Hij speelde afgelopen seizoen 17 officiële wedstrijden voor Anderlecht, waaronder in de Champions League. Daar bleef het wel (uiteraard) bij een invalbeurt.

Onbekend met de Nederlandse velden is de spits niet, want hij kwam twee seizoenen geleden nog uit voor De Graafschap. Daarvoor speelde hij 33 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer tot scoren kwam. Volgens de Belgische krant hebben de Kerkradenaren in de strijd om Kabasele concurrentie van Moeskroen-Péruwelz, FC Groningen en Sankt-Pauli. De Trots van het Zuiden zou wel de beste kaarten in handen hebben.

Solland Solar
Terwijl Roda zoekt naar een spits en waarschijnlijk dus vindt, krijgt de club in ieder geval een kapitaalinjectie, zo lijkt het. Solland Solar zou namelijk gestrikt zijn als nieuwe hoofdsponsor. De onderhandelingen tussen de twee partijen schijnen in een vergevorderd stadium te zijn, volgens 1Limburg. Het bedrag dat met de op handen zijnde deal gemoeid is, is niet bekend bij de regionale nieuwssite. Solland had in het begin van dit jaar flinke financiële problemen, maar kreeg recentelijk zelf dan weer een kapitaalinjectie van Chinese investeerders. De overeenkomst mag dan ook verrassend genoemd worden.

FC Gulpen – Roda JC Kerkrade
Tussen al het onderhandelingsgeweld door werkt Roda vanavond ook nog gewoon een oefenwedstrijd af. Om 18:00 is op het met internationale allure omklede Sportpark Aan de Ringweg in Gulpen de plaatselijke FC de tegenstander. Uiteraard kunt u een live-verslag van deze wedstrijd volgen op Twitter (klik!), maar van tevoren is het raadzaam om uzelf in te lezen over de tegenstander van vanavond, en dat doet u hier (klik!).

Foto: Roda JC Live

 

Comments (1)

Comments are closed.