RJC Kort | Van Hyfte, Monteyne, Van den Bunder, Kalezic en Groenendijk

Op de laatste avond voor het duel tussen Roda JC Kerkrade en NAC Breda regent het nieuws rondom de club. Roda JC Live zet alle nieuwtjes van woensdagavond 27 mei nog eens op een rijtje.

Van Hyfte en Monteyne
Tom van Hyfte en Martijn Monteyne zijn twijfelgevallen voor het duel tegen de Bredanaars. Dat zegt trainer Rick Plum tegen De Telegraaf. Van Hyfte heeft last van z’n schouder en Monteyne van z’n knie. Ook Verbist en Demouge zijn nog onzeker. Laatstgenoemde begint, als hij tot de selectie behoort, sowieso op de bank. Over wie het doel verdedigt, neemt Plum pas een beslissing als duidelijk is hoe het ervoor staat met Verbist. “We betalen nu tol voor de zware duels tegen Emmen”, aldus de leidsman. Als Van Hyfte en Monteyne niet mee kunnen doen, lijken Rutjes en Dijkhuizen logische vervangers.

Zonnekoning van het Zuiden
Marcel van den Bunder gaat zijn ontslag bij Roda JC Kerkrade aanvechten. Dat meldt 1Limburg. De ‘Zonnekoning van het Zuiden’ werd vorig jaar op Bevrijdingsdag ontslagen bij de net gedegradeerde club. Van den Bunder heeft een procedure van kennelijk onredelijk ontslag ingediend, die binnen twee jaar bij de kantonrechter (het laagste niveau in de rechtspraak) zal dienen. Van den Bunder’s ontslag hing al langer in de lucht, aangezien hij nagenoeg het voltallige personeel van de Kerkradenaren tegen zich in het harnas had gejaagd. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kon hem niet de deur uit krijgen, de degradatie wel. Algemeen directeur Wim Collard verklaarde later dat Van den Bunder sowieso was vertrokken.

Geen must
Diezelfde algemeen directeur Wim Collard was vanavond te gast bij het L1-programma Avondgasten. Daarin sprak hij over eventuele promotie en het komende seizoen. Collard herhaalde nogmaals dat promotie geen must is. Volgend jaar kan er ook een goede begroting voor de Jupiler League gemaakt worden, die dan ongeveer € 6 miljoen zal bedragen. Dat is een kwart minder dan dit seizoen en er moet dan een nieuw gesprek komen met de verhuurder van het stadion over een eventuele huurverlaging. De druk voor de wedstrijd van morgen werd trouwens bij NAC gelegd: “De weg omgekeerd is erger.”

Faber, Kalezic of Groenendijk?
En passant vertelde L1-verslaggever John Bannier nog eventjes in datzelfde programma dat Ernest Faber waarschijnlijk niet naar Roda komt. Ruud Brood, die komend seizoen assistent-coach is van PSV, zei tegen hem dat Faber waarschijnlijk naar Excelsior of FC Twente gaat. Wel speelt nog mee of Roda gaat promoveren naar de Eredivisie. Collard benadrukte dan weer dat de club verder kijkt. 1Limburg meldt in dat kader dat Darije Kalezic en Alfons Groenendijk twee belangrijke kandidaten zijn om volgend jaar trainer te worden. Kalezic is trainer van Jong PSV, maar stopt daar aan het eind van dit seizoen. Alfons Groenendijk is momenteel clubloos. Nadat hij trainer was van Jong Ajax had hij afgelopen seizoen een kort avontuur als technisch directeur van Universitatea Cluj, maar daar vertrok hij op 1 maart.

Foto: archief

Comments (1)

Comments are closed.