Roda besluit seizoen met nederlaag tegen Willem II: 2-3

Roda JC Kerkrade heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen niet in een overwinning kunnen omzetten. De geel-zwarten, voor wie er niets meer op het spel stond, kwamen in eigen huis tweemaal op voorsprong tegen Willem II,  maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind tegen de Tilburgers, voor wie de zege niet volstond om de promotie/degradatie-playoffs te vermijden: 2-3.

Spectaculaire eerste helft
In een sfeervol Parkstad Limburg Stadion wist Willem II dat het minstens een gelijkspel zou moeten behalen om bij puntverlies eventueel concurrent Excelsior op de ranglijst te kunnen passeren, en daarmee de play-offs te ontlopen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het initiatief in het spel direct bij het elftal van Jurgen Streppel lag, en Roda bij balverlies er snel uit probeerde te komen. De Kerkradenaren deden echter meer met het balbezit dan de Tilburgers, waardoor de 1-0 een logisch gevolg was; een indraaiende vrije trap van Tom van Hyfte werd bij de tweede paal binnengewerkt door centrale verdediger Jordy Buijs, die zijn eerste treffer in dienst van de Koempelclub uitgebreid vierde vóór de Koempeltribune. Doordat ook Excelsior op voorsprong was gekomen, gingen bij Willem II alle alarmbellen rinkelen en moest het direct op zoek naar doelpunten. Andersen leek al snel de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, maar diens treffer werd – ten onrechte –  wegens buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Makkelie.

De gelijkmaker zou niet veel later alsnog achter Benjamin van Leer liggen; een gekraakt schot belandde pardoes voor de voeten van Erik Falkenburg, die vervolgens bekwaam de 1-1 binnenschoot en daarmee de Tilburgse hoop nieuw leven inblies. Die hoop verdween daarna als sneeuw voor de Limburgse lentezon, toen Ugur Inceman met een verrassend, laag schot uit de tweede lijn Roda opnieuw op voorsprong bracht. Ook voor de Duits-Turkse middenvelder was het zijn eerste doelpunt in het geel-zwart tenue. Derhalve doken de beide teams bij een 2-1 stand de catacomben in.

Willem II herpakt zich in tweede helft
Na de theepauze liet het opgefokte Willem II er geen gras over groeien en stond het in een mum van tijd weer gelijk in Kerkrade. Bruno Andrade was het eindpunt van een rappe aanval via de rechterkant, om vervolgens via het been van gelegenheidsverdediger Marcos Gullón hard binnen te schieten. Daarmee was het geloof in een resultaat definitief terug bij de gasten, terwijl diezelfde overtuiging bij Roda ontbrak. Nadat ex-Roda JC’er Guus Hupperts met een lob al bijna trefzeker was, kwam de 2-3 dan ook zeker niet uit de lucht vallen: het slappe verdedigen werd afgestraft door Lucas Andersen, die al slenterend door het strafschopgebied Benjamin van Leer omspeelde en binnenschoot. Ondanks het inbrengen van Ngombo, Faik en Rutjes was het Kerkraads bleef het verweer van Roda-kant beperkt: Tomi Juric kon van dichtbij niet intikken, Inceman schoot over en een schot van Mike van Duinen verdween in de slotminuut een meter naast het doel van Kostas Lamprou.

Daarmee eindigde het duel in 2-3, wat door de 0-2 zege van Excelsior bij Cambuur voor Willem II uiteindelijk louter van statistische waarde was. De toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion waren bovendien erg begaan met de ontknoping in de titelrace, waar PSV op het laatste moment Ajax passeerde op de ranglijst, doordat de Amsterdammers er niet in slaagden om van De Graafschap te winnen. De Roda-spelers werden, ondanks de nederlaag, bedankt voor hun verdiensten dit seizoen, dat uiteindelijke leidde tot directe handhaving in de Eredivisie.

Roda JC – Willem II 2-3 (2-1)
Goals: 19′ Buijs 1-0, 34′ Falkenburg 1-1, 39′ Inceman 2-1, 47′ Andrade 2-2, 55′ Andersen 2-3.

Geel: Inceman, Milec, Gullón, Juric (RJC), Falkenburg (WIL).
Toeschouwers: 16.805 | Scheidsrechter: Makkelie
Opstelling Roda JC: Van Leer – Milec, Buijs, Gullón, Van Peppen – Zhukov (66′ Faik), Inceman (76′ Rutjes), Van Hyfte – Poepon, Juric (66′ Ngombo), Van Duinen.

Foto: Roda JC Live

Comments (8)

Comments are closed.