‘Roda bijna rond met Schahin’, Swinkels en Poepon vertrekken

De transfercarrousel is inmiddels aardig op gang gekomen en ook vandaag heeft Roda JC Kerkrade weer genoeg te melden. De club heeft bevestigd dat het afscheid neemt van Arjan Swinkels en Rydell Poepon.

Roda heeft aan de beide spelers laten weten dat ze geen nieuwe aanbieding van de club zullen ontvangen. De contracten van Swinkels en Poepon liepen af, en dus mogen ze transfervrij op zoek gaan naar een nieuwe club.

Swinkels speelde anderhalf jaar voor Roda en promoveerde als basiskracht met de club. Ook in het afgelopen Eredivisie-seizoen was hij een vaste waarde in het centrum van de verdediging. Poepon kwam in de afgelopen winterstop naar Kerkrade om de aanval van de nodige impulsen te voorzien. In 18 wedstrijden wist hij vier keer te scoren, waaronder in de ‘handhavingswedstrijd’ op bezoek bij N.E.C.

Het is van beide spelers nog niet duidelijk waar zij hun carrière na dit seizoen zullen gaan voortzetten.

‘Nieuwe aanvaller op komst’
Tegenover het vertrek van deze twee ervaren krachten staat waarschijnlijk de komst van Dani Schahin. De zaakwaarnemer van Schahin laat aan ELF Voetbal weten dat er zeer goede gesprekken zijn gevoerd met de club. “Het verliep erg persoonlijk, zeer familiair. Het gevoel aan onze kant is goed en Dani is volledig overtuigd om deze stap te maken.” Schahin is nu nog aanvaller bij FSV Mainz 05, waar hij nog een contract van één jaar heeft.

Sinds 2013 staat de 26-jarige speler onder contract bij de Duitse subtopper, maar de afgelopen twee jaar werd hij steeds verhuurd aan een club uit de 2. Bundesliga; eerst aan SC Freiburg en afgelopen jaar aan FSV Frankfurt. In 59 wedstrijden in de 2. Bundesliga wist hij zeven keer te scoren en ook zeven assists te geven, 46 wedstrijden in de 1. Bundesliga leverden 8 goals en 2 assists op.

“Roda JC heeft een plan met hem opgesteld, wat hem erg aanspreekt. Na de medische keuring hopen we de transfer snel rond te maken, maar het ziet er heel goed uit”, laat zijn zaakwaarnemer Ersin Akan weten. Schahin ondergaat die medische keuring naar alle waarschijnlijkheid donderdag of vrijdag.

Foto: Pro Shots

Comments (20)

Comments are closed.