Roda haalt met Christian Kum nieuwe verdediger

Roda JC Kerkrade heeft met Christian Kum transfervrij een nieuwe centrale verdediger aangetrokken. Hij komt over van FC Utrecht. Kum tekent in Kerkrade voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Met Kum haalt Roda opnieuw een verdediger met ervaring binnen. De 30-jarige centrale verdediger begon zijn carriere bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Vervolgens speelde hij 7 seizoenen voor ADO Den Haag waar hij zijn prof debuut zou maken, daarna 2 seizoenen bij SC Heerenveen en nog eens 2 seizoenen bij FC Utrecht.

Technisch Directeur Ton Caanen is verheugd over de komst van Kum: “Christian is een welkome versterking. Hij kan zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten en beschikt over de nodige routine.”

Met de komst van deze verdediger lijken de kansen op een basisplek voor Werker opnieuw kleiner te worden. Er gaan geruchten rond dat er een nieuwe verhuurperiode aan MVV tot de mogelijkheden zou behoren. Bij MVV maakte hij sinds januari veel indruk. In eerste instantie leek Werker dit seizoen weer aan te sluiten bij de selectie van het eerste team van Roda JC.

Roda toont zich de laatste dagen bijzonder actief op de transfermarkt. Zo zijn er ondertussen al 5 versterkingen aangetrokken voor het nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn dat de komende dagen nog wel een aantal spelers zullen worden bevestigd, zodat zondag bij de eerste training een redelijke selectie is vastgelegd.

Bron foto: VI

Comments (47)

Comments are closed.