Roda boekt moeizame zege op Eindhoven

Roda JC Kerkrade heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd FC Eindhoven met hangen en wurgen op 2-1 gehouden. Marc Höcher en Johan Plat scoorden voor de Limburgers, die de wedstrijd met negen man beëindigden.

Roda begon voortvarend aan de wedstrijd; al na negen minuten lag de eerste goal in de touwen via Marc Höcher. Zijn derde competitiegoal dit seizoen werd opgevolgd door nog een reeks aardige kansen via onder meer Plat en Letschert. De Kerkraadse storm werd ongeveer halverwege de eerste helft echter omgekeerd in een kansenregen voor de bezoekers uit Eindhoven. Van Hout, van Son en met name Boere hadden grote mogelijkheden om de gelijkmaker in de goal te werken. In deze fase werd duidelijk dat de defensieve gaten van Roda nog altijd aanwezig zijn. De ruststand van 1-0 werd na de sterke openingsfase dus met hangen en wurgen binnengehaald.

In de tweede helft, die met twee ongewijzigde ploegen werd aangevangen, leek Eindhoven verder te gaan waar het was gebleven. Toch was het Roda JC dat weer tot scoren kwam: de 2-0 kwam voort uit een vrije trap van Höcher, die via Ramos en Plat het doel in ging. Rust gaf het echter niet lang, want enkele momenten later kon Tom van Hyfte inrukken met zijn tweede gele kaart.

Roda leek de ondertalsituatie aanvankelijk goed te kunnen managen, getuige een aardige aanval via Rutjes. Toch kopte na iets meer dan een uur Jens van Son uit een corner de aansluitingstreffer voor FC Eindhoven binnen. In de daarop volgende fase nam FC Eindhoven stilletjes aan de regie op het veld over, wat leidde tot enkele kleine kansjes. Tussendoor leidde een opstootje voor een kaart voor Deschilder, die in een luchtduel keeper Verbist raakte.

In de slotfase kreeg diezelfde Deschilder een enorme kans, maar wederom stond Verbist de Eindhovense gelijkmaker in de weg. Roda liet in deze fase alleen nog van zich spreken via het bord van de vierde man, daar Danny Scheurs zijn debuut voor Roda mocht maken als invaller van Marc Höcher. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten en zich beperken tot verdedigen en wat tijdrekken om de voorsprong vast te houden en de zege over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk wel, en na maar liefst vijf minuten blessuretijd, waarin Dijkhuizen ook met rood mocht inrukken en Eindhoven nog een bal op de paal lanceerde, luidde de uitslag 2-1.

Comments are closed.