Roda dendert over Achilles heen in sterke tweede helft

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag een duidelijke zege geboekt op Achilles ’29. Het duel tegen de staartploeg uit Groesbeek eindigde in 0-4 in het voordeel van de Limburgers door doelpunten van Frank Demouge, Marc Höcher (2x) en Johan Plat.

Roda begon zwak aan het duel en zag dat de thuisclub direct gevaarlijk werd, maar een attente Bram Verbist behoedde de Kerkradenaren voor een vroege achterstand. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers wat beter in het duel en konden zij het doel van Achilles ’29 onder vuur nemen; desalniettemin verdween een goede poging van Höcher naast het doel, maaide Van Hyfte binnen het vijfmetergebied over de bal heen en reageerde Achilles-keeper Ter Wielen goed op een inzet van Plat. Vlak voor rust liet Thijs Hendriks namens de thuisploeg nog een uitgelezen mogelijkheid onbenut.

In het eerste kwartier van de tweede helft werd de wedstrijd door de geel-zwarten beslist. In de 49e minuut kreeg Frank Demouge vrij baan naar het doel van Ter Wielen en met een fraai lobje zette de spits de 0-1 op het scorebord van Sportpark de Heikant. In de daaropvolgende minuten pakte Achilles-verdediger Zeller twee gele kaarten, waarvan hij de tweede kreeg voor een overtreding op Demouge binnen het zestienmetergebied; de daaruitvolgende strafschop werd benut door Marc Höcher. Nog geen twee minuten later breidde Johan Plat de score uit naar 0-3, toen hij in de 57e minuut een voorzet van Ard van Peppen, via Frank Demouge, voor zijn voeten kreeg en binnentikte. Een kwartier voor tijd deed de man in vorm, Marc Höcher, opnieuw een duit in het zakje. De man die afgelopen donderdag nog driemaal trefzeker was in het bekerduel met Sparta Rotterdam en in dit duel dus al een strafschop verzilverde, nam een corner direct op de slof en pegelde zo de 0-4 tegen de touwen.

Bij Roda JC speelde middenvelder Wiljan Pluim niet mee vanwege privé-omstandigheden. De Kerkradenaren zagen dat de grote concurrent in de titelrace, N.E.C. Nijmegen, in de absolute slotfase de 2-2 incasseerde op bezoek bij Sparta Rotterdam, waardoor Roda en NEC na deze speelronde evenveel punten hebben en de koppositie in de Jupiler League delen. De Limburgers spelen aanstaande vrijdag hun volgende duel in de Jupiler League; het team van René Trost gaat dan op bezoek bij FC Emmen, de koploper in periode 2.

Achilles ’29 – Roda JC Kerkrade 0-4 [0-0]
0-1 Demouge (49′), 0-2 Höcher (57′), 0-3 Plat (59′), 0-4 Höcher (76′).

Opstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos (77′ Van Berkel), Van Peppen – Faik, Höcher, Van Hyfte, Jansen (69′ Paulissen) – Demouge, Plat (72′ Schreurs).

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.