Roda-fans betalen zeven euro per doelpunt

Fans van Roda JC Kerkrade betalen dit seizoen bij thuiswedstrijden iets minder dan zeven euro per doelpunt dat Roda scoort. Dat blijkt uit onderzoek van Voetbal International, dat dit berekende met behulp van de entreeprijzen bij alle bvo’s.

Om precies te zijn betaalden Roda-supporters tot en met het weekend van 9 december € 6,59 per thuisdoelpunt. Daarin zijn de thuiswedstrijden tegen N.E.C. en FC Den Bosch (in totaal drie thuisdoelpunten) dus nog niet meegenomen. Tot dan toe maakte Roda in de competitie zeventien doelpunten in het Parkstad Limburg Stadion.

Dat deed het in acht thuisduels. Daarmee komt de gemiddelde toegangsprijs bij een wedstrijd van Roda JC dit seizoen uit op € 14.

In de rest van Zuid-Limburg betalen de voetbalsupporters meer voor doelpunten van hun club. Bij MVV betaalt men € 17,33 per goal en bij Fortuna Sittard lag de prijs voor een Sittards doelpunt begin december zelfs op € 100. Tot dan toe hadden de Sittardenaren dan ook slechts één keer gescoord in het eigen stadion. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop wist Fortuna er echter nog vier bij te prikken (tegen FC Oss, 4-5).

VVV-Venlo is de enige club in Limburg die nog wat goedkoper is dan Roda. Daar hoeft men voor een thuisdoelpunt slechts € 6,43 neer te tellen, wat natuurlijk een combinatie is van redelijke prestaties en iets lagere toegangsprijzen.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.