Roda huurt Zhukov, maar krijgt ‘nee’ van Feyenoord en AZ

De zesde winterse versterking van Roda JC Kerkrade op de transfermarkt is definitief binnen. Georgi Zhukov wordt voor een half jaar gehuurd van Standard Luik. De 21-jarige speler traint vandaag voor het eerst mee, meldde technisch directeur Ton Caanen vanochtend bij De Tafel van Kees.

Zhukov is een aanvallende middenvelder en daarmee heeft Roda volgens Caanen de gewenste “box-to-box”-versterking binnen. Aan zulke spelers hadden de Kerkradenaren volgens de technische staf in de eerste seizoenshelft een gebrek. Afgelopen jaar speelde de Kazach nog voor het uit zijn geboorteland afkomstige FK Astana, waarvoor hij ook uitkwam in de Champions League.

Ondanks dat Zhukov al Roda’s zesde versterking is, zijn de geel-zwarten nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil in ieder geval nog één spits aantrekken. Daarvoor heeft het nog twee weken de tijd. Roda heeft daarvoor onder andere aangeklopt bij Feyenoord voor Anass Achahbar en bij AZ voor Robert Mühren. In beide gevallen kreeg de club echter een ‘nee’ als antwoord. Caanen vermoedt dat dit bij Feyenoord had te maken met de penibele situatie rond herrieschopper Colin Kazim-Richards. Bij de Alkmaarders mocht Mühren gisteren in de laatste minuten invallen.

Concrete interesse is er wel nog voor Mike van Duinen van Fortuna Düsseldorf. De spits wil daar echter eerst nog voor zijn kans gaan bij de nieuwe trainer. Zodra die bekend maakt wat zijn plannen voor de tweede seizoenshelft worden, wordt duidelijk of Roda in aanmerking komt om Van Duinen te huren.

Foto: Roda JC

 

Comments (11)

Comments are closed.