Roda start 2016 met een nederlaag tegen AZ

Roda JC Kerkrade is het nieuwe kalenderjaar niet begonnen op de manier waarop het had gehoopt. Thuis tegen Alkmaar Zaanstreek creëerden de Limburgers voldoende kansen en speelde het geruime tijd met een man meer, maar het bleek niet voldoende: 0-1. Vincent Janssen bezegelde het lot van de thuisploeg, dat de oplossing voor het chronische gebrek aan scorend vermogen nog altijd niet gevonden lijkt te hebben.

De wedstrijd was nauwelijks goed en wel onderweg of het eerste doelpunt werd al omgeroepen door het Parkstad Limburg Stadion. Alireza Jahanbakhsh gaf (vanuit buitenspelpositie) voor op Van Overeem, die Faik fraai door de benen speelde en een voorzet op het hoofd van Vincent Janssen legde. Roda keek dus al vroeg tegen een achterstand aan en wist wat het moest doen: de aanval zoeken en meerdere malen het juiste netje vinden. Dat bleek echter helaas ook vanavond weer een bijzonder moeilijke opgave en in de eerste helft bleef AZ de ploeg met de betere kansen, al speelden beide teams zwak en zonder veel te creëren. De ruststand was daarom weinig verrassend 0-1.

Na de thee en de koekjes leek de wedstrijd verder te gaan waar het gebleven was met wat kansjes over en weer maar weinig opgelegde mogelijkheden. Een cruciaal moment voor het spelbeeld volgde na 56 minuten, toen Luckassen zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Ard van Peppen in de zestien van Roda JC. Daarmee kwam Roda dus meer dan een halfuur in een overtalsituatie, welke het gretig probeerde uit te buiten en daarvoor een karrenvracht aan goede mogelijkheden kreeg. Rydell Poepon fungeerde veelal als eindstation van die kansen, maar mede door de grote drukte in het strafschopgebied van AZ kreeg hij de bal niet over de doellijn. Ook doelman Rochet en het aluminium stonden een Limburgs doelpunt meerdere malen in de weg. Na ongeveer een kwartier nam de intensiteit van het geel-zwarte offensief wat af, waarna AZ zonder al te veel spannende momenten de zege binnen wist te slepen. Roda JC eindigde de wedstrijd met lege handen en moet in de komende weken gauw op zoek naar een oplossing voor het gebrek aan scorend vermogen.

Header: Roda JC Live.

Comments (4)

Comments are closed.