Roda in beroep tegen vier duels schorsing Dijkhuizen

De KNVB heeft vanmiddag bekend gemaakt dat ze Henk Dijkhuizen voor vier duels wil schorsen naar aanleiding van zijn late rode kaart tegen FC Eindhoven. Roda JC Kerkrade is het daar niet mee eens en gaat in beroep tegen de straf. Tom van Hyfte krijgt de standaard straf voor twee keer geel: één duel schorsing.

Van Hyfte pakte in zowel de eerste als de tweede helft een redelijk domme gele kaart. Trainer Trost toonde zich schuldbewust door aan te geven dat hij de middenvelder, die volgens hem niet in de wedstrijd zat, eerder had moeten wisselen. Tegen die schorsing is geen beroep mogelijk en dus ontbreekt Van Hyfte in de uitwedstrijd tegen FC Volendam aanstaande maandag.

Henk Dijkhuizen kreeg dus een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, maar daartegen gaat Roda JC Kerkrade wel in beroep. Die zaak dient zondag aanstaande in Zeist, zodat snel bekend is of Dijkhuizen maandag kan uitkomen tegen FC Volendam. Als dat niet het geval is, mist hij tevens de duels tegen MVV, Fortuna Sittard en Jong Ajax.

Aan de andere kant is Regino Cicilia’s schorsing van vier duels, die hij na de rode kaart tegen Jong Willem II ontving, wel geseponeerd. Hij zou dus eventueel inzetbaar zijn als tweede spits, na Johan Plat, tegen FC Volendam.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.