Roda wacht lastige maandagavond in Volendam

Maandag om 20:00 beginnen FC Volendam en Roda JC Kerkrade aan het vierde duel van de huidige voetbaljaargang in de Jupiler League. In het Kras Stadion aan de Dijk wacht de mannen van René Trost een lastige voetbalavond tegen ‘Het Andere Oranje’, maar de verwachtingen blijven onverminderd hoog. Roda JC Live kijkt vooruit naar het eerste maandagavondduel van de geel-zwarte formatie.

Negen uit drie
Na drie duels doet Roda JC het op het oog uitstekend in het nog prille seizoen: drie duels, drie overwinningen, negen punten. Na RKC Waalwijk en SC Telstar moest afgelopen vrijdag ook FC Eindhoven eraan geloven, al ging dat wederom niet gemakkelijk. Roda eindigde de wedstrijd met negen man, en moest toezien hoe FC Eindhoven een aanzienlijk aantal grote kansen om zeep hielp om de wedstrijd om te keren naar Brabants voordeel. Ondanks dat het achterin nog steeds niet optimaal leek te lopen bij Roda, bleken de goals van Marc Höcher en Johan Plat wel voldoende voor drie punten, en een huidige derde plek op de ranglijst achter N.E.C. en Sparta Rotterdam.

‘Supermühren’ neemt Volendam op sleeptouw
Bij de Noord-Hollandse tegenstander steelt één naam de show: Robert Mühren heeft na drie duels al zes goals op zijn naam staan en is bij alle negen doelpunten van de club dit seizoen direct betrokken geweest. Scoorde hij tegen FC Oss nog vier keer in een kwartier, bij de beloften van Ajax stond er wederom geen maat op de Purmerender. Alleen in eigen huis tegen N.E.C. (0-2) was de de neef van Gerrie en Arnold Mühren nog niet beslissend, maar het is de doelpuntenmachine er alles aan gelegen om daar verandering in te brengen. Behalve Robert Mühren zijn ook Bradley Kuwas en Guyon Philips mannen om in de gaten te houden door de Limburgse achterhoede.

Historie
De uitwedstrijd van Roda in Volendam is in de historie van beide clubs negentien keer gespeeld. In dertien van die duels wist Roda JC na negentig minuten winnend van het veld te stappen; de thuisploeg won slechts twee keer. Vier edities eindigden onbeslist. Het doelsaldo van de onderlinge ontmoetingen sluit aan op de duidelijk in Limburgs voordeel zijnde balans: 22 om 37.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegenkwamen was nog niet al te lang geleden: in de voorbereiding op het huidige seizoen troffen de teams elkaar in oefenverband. Het duel werd met een duidelijke 4-0 uitslag gewonnen door Roda JC.

Vermoedelijke basiself
Vanwege de schorsingen van Henk Dijkhuizen en Tom van Hyfte starten Crescendo van Berkel en Mitchel Paulissen in de basis. Plat start door het ontbreken van Demouge (blessure) wederom in de basis, en kan dus proberen om voor de derde keer op rij beslissend te zijn voor Roda JC.

FC Volendam: Timmermans, Luirink, Schilder, Akouili, Fafiani, Overtoom, Kuwas, Philips, Marengo, Mühren, Lo Fo Sang.

Roda JC Kerkrade: Verbist – Letschert, Ramos, van Berkel, van Peppen – Rutjes, Pluim, Paulissen – Lagouireh, Plat, Höcher.

De redactie voorspelt
FC Volendam – Roda JC Kerkrade (25 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 1-2 (Luc), 1-2 (Jeroen), 0-3 (Robbert), 1-1 (Sem)

Ondanks dat Roda zich dus kan opmaken voor een lastige pot voetbal in Volendam, is de redactie van Roda JC Live het grotendeels over de uitkomst van het duel eens. Verloren gaat er in ieder geval niet, en de kans op een overwinning is aanzienlijk. We gaan het allemaal meemaken, zowel in het stadion als op de redactionele hoofdkwartier.

Foto: Phildanmatt.weebly.com.

Comments are closed.