Roda JC en VVV-Venlo houden elkaar in evenwicht: 2-2

Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo hebben gistermiddag in een leeg Parkstad Limburg Stadion een oefenwedstrijd afgewerkt. De besloten vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Mitchel Paulissen tekende aan Roda-zijde voor beide doelpunten.

De beide Limburgse clubs hebben de interlandperiode dus aangegrepen om tegen elkaar het een en ander uit te kunnen proberen. Darije Kalezic, de trainer van de Kerkradenaren, liet in deze wedstrijd het tweede elftal spelen, zodat zij ook kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. In de 25e en de 28e minuut wist Paulissen twee treffers te produceren, waardoor Zuid-Limburg een 2-0 voorsprong nam. Toch wisten de Venlonaren zich nog terug te knokken in de wedstrijd: in de 79e en de 81e minuut tekenden Johnatan Opoku en Torino Hunte voor achtereenvolgens de 2-1 en de gelijkmaker.

Bij Roda speelden een aantal jongens die dit seizoen nog geen officiële minuten in het eerste elftal hebben gemaakt. Bovendien kwam een aantal bankzitters in actie. Voormalig basisspelers Edwin Gyasi en Mitchel Paulissen speelden de hele wedstrijd. Farshad Noor was de enige vaste kracht die mocht beginnen. Hij werd na 55 minuten dan ook vervangen.

Darije Kalezic geeft tegenover het Limburgs Dagblad aan dat het resultaat niet van belang was voor hem. “Ik wilde de spelers, die normaal gesproken niet in de Eredivisie spelen, aan het werk zien. Tegen een goede eerstedivisionist zag je dat sommige jongens het moeilijk hadden. Het was voor mij belangrijk om te constateren hoe ver deze spelers zijn in hun ontwikkeling.”

Opstelling Roda JC Kerkrade: Verbist – Monteyne, Biemans, Werker, Peeters – Rutjes, Noor (Smeets), Da Silva, Van Son – Gyasi, Paulissen.

Header: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.