Roda JC in slotseconden ten onder tegen Vitesse

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-2 verloren van Vitesse. In de blessuretijd scoorde de ingevallen Yuning Zhang de winnende goal. 

Roda begin wederom goed aan de wedstrijd. De Kerkradenaren wisten bij vlagen goed spel op de mat te leggen en Vitesse kwam er in het eerste half uur nauwelijks aan te pas. Roda creëerde enkele flinke mogelijkheden, waarvan de grootste kans voor Georgiy Zhukov was. Hij schoot echter te zwak in, oog in oog met Room. 

Aan de andere kant lag de eerste echt grote kans meteen in het doel. Behoudens een afstandsschot was Vitesse nog niet gevaarlijk geweest, maar Brown nam de bal knap aan en schoot vervolgens snoeihard binnen. Dat bracht Roda even van haar stuk, want tot de rust werd er niets meer vernomen van de Kerkradenaren. De bezoekers misten echter nog een flinke kans op 0-2.

Ook in de tweede helft moest Roda even wakker worden, want al na veertig seconden moest Benjamin van Leer reddend optreden. Na het inbrengen van supersub Maecky Ngombo lag de bal echter binnen twee minuten aan de goede kant binnen. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van Mike van Duinen en die schoot binnen.

Na de gelijkmaker was het Vitesse dat meer aanspraak maakte op de winnende. Verschillende schoten fladderden echter naast en een bal vloog via Van Leer op de lat. De beste mogelijkheid was echter voor Roda, toen een vrije trap op de paal werd gekopt.

Uiteindelijk viel in de laatste minuut dan toch de goal. Terwijl Poepon geblesseerd op de grond lag, besloot Vitesse door te spelen. De ingevallen Zhang kon vrij binnen koppen. Zo verloor Roda alsnog.

Foto: Roda JC Live

Comments (8)

Comments are closed.