Roda JC Kerkrade met moeite langs Jong Ajax

Roda JC Kerkrade heeft op zaterdagmiddag een moeizame overwinning geboekt op Jong Ajax. Door een doelpunt van Hicham Faik werden de beloften van de landskampioen met een 1-0-nederlaag terug naar Amsterdam gestuurd.

In de eerste helft gebeurde er in Kerkrade nagenoeg niets. De Godenzonen tikten de bal bij vlagen vrolijk rond, leunend op hun prima technische vaardigheden. Daar hadden de gastheren het bij vlagen moeilijk mee, maar tot echte problemen leidde dit ook weer niet. Aan beide kanten vielen nauwelijks kansen te noteren en de ruststand van 0-0 was een logisch gevolg.

In de tweede helft gebeurde er wat meer, maar nog steeds was het weinig verheffend. De eerste echt fatsoenlijke aanval bleek meteen voldoende. Frank Demouge nam de bal knap aan in de zestien en legde terug op Hicham Faik die de bal kiezelhard binnenschoot. Daarmee scoorde hij in zijn eerste thuisduel voor Roda JC.

Nayib Lagouireh mocht niet veel later van geluk spreken dat een late tackle slechts met geel bestraft werd. In de slotfase kwam Jong Ajax nog met een slotoffensief, maar tot echte kansen leidde dit ook weer niet.

Daarmee blijven de punten in ieder geval in Kerkrade en is Roda JC tot vanavond koploper in de Jupiler League.

Comments are closed.