Roda JC Kerkrade – PSV op 20 januari

De kogel is – eindelijk – door de kerk: Roda JC Kerkrade – PSV zal worden gespeeld op dinsdag 20 januari. Het bekerduel tegen de Eindhovenaren zal om 20:00 aanvangen in het Parkstad Limburg Stadion.

De wedstrijd, waardoor deze rompslomp allemaal op gang is komen, zal worden gespeeld op woensdag 17 december. Om 20:45 trappen dan in het Philips Stadion PSV en Feyenoord af voor de topper in de Eredivisie. Die werd eerst uitgesteld door PSV’s Europese tripje naar Estoril, dat langer duurde door overvloedige regenval, en vervolgens doordat de NS op dinsdag niet genoeg materieel had om de 1.200 Feyenoord-supporters te vervoeren.

Er was nogal wat moeite om de wedstrijd tussen Roda en PSV te kunnen verplaatsen naar de 20ste. Allereerst gaf de politie een negatief advies over het spelen van de wedstrijd op die datum, maar dat is nu dus blijkbaar genegeerd. Bovendien wil algemeen directeur Wim Collard geld zien van de KNVB. “Wij hadden al allerlei leuke kerstarrangementen verkocht voor de wedstrijd”, zo verklaart hij tegen VI. “Bovendien is LED-boarding in december aantrekkelijker dan in januari. Je moet denken aan enkele tienduizenden euro’s aan inkomstenderving en die willen wij terug. Voor een club in de Jupiler League is dat een substantieel bedrag.”

De KNVB wilde het duel tussen PSV en Feyenoord per se de 17de afwerken, omdat Europese regels voorschrijven dat alle clubs in de competitie met de jaarwisseling evenveel wedstrijden gespeeld moeten hebben.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.