“Wij voelen ons besodemieterd door de KNVB”

Roda JC Kerkrade zag het bekerduel tegen PSV, dat aanvankelijk gepland stond voor woensdag 18 december, verplaatst worden naar dinsdag 20 januari, zodat op eerstgenoemde datum PSV en Feyenoord hun uitgestelde Eredivisieduel kunnen afwerken. De handelswijze van de KNVB in deze kwestie leidt bij de Limburgers tot de nodige verontwaardiging, meldt De Telegraaf.

Roda’s woordvoerder, Rob Goossens, is helder in zijn bewoordingen in de wakkerste krant van Nederland; “Wij voelen ons besodemieterd. Wij hebben er helemaal niets mee te maken en worden er toch bij betrokken. Er is niet naar ons geluisterd”. De verplaatsing levert de Kerkradenaren, die toch al moeite hebben om alle eindjes aan elkaar te knopen, de nodige financiële schade op. “We hadden voor 18.000 euro aan speciale kerstdinerarrangementen aan de man gebracht. Dat valt weg. Ook hadden we voor deze wedstrijd een speciale shirtsponsor à 15.000 euro. We moeten maar afwachten of die ook in januari weer op het shirt wil.”

De KNVB toonde zich extra erkentelijk voor de flexibiliteit van de gemeente Kerkrade, toen burgemeester Jos Som woensdag, ondanks eerder bezwaar van de Zuid-Limburgse politie, toestemming gaf voor een verplaatsing van de wedstrijd. De financiële compensatie waar Roda om vroeg vanwege de hiervoor genoemde redenen, werd door diezelfde voetbalbond echter genegeerd, waardoor Roda als grote verliezer achterblijft bij een kwestie waar het aanvankelijk niets mee te maken had.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.