Roda JC Kerkrade wint met 3-1 van Lommel United

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste oefenwedstrijd van het jaar 2015 winnend afgesloten. Het Belgische Lommel United werd in een leeg Parkstad Limburg Stadion met 3-1 verslagen. De Kerkradenaren waren verantwoordelijk voor alle doelpunten.

Roda begon goed aan de eerste helft, maar vergat zichzelf in eerste instantie – zoals wel vaker dit seizoen – te belonen. Onder anderen Plat en Lagouireh misten een aardige kans. Na 26 minuten kwamen de Kerkradenaren echter toch op 1-0, net op het moment dat Lommel wat beter in de wedstrijd leek te komen. Wiljan Pluim schoot een voorzet van Marc Höcher binnen. De aanval daarna was meteen weer raak. Een prima aanval werd afgerond door Hicham Faik en daardoor stond er na iets meer dan een half uur 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft werd Roda achterin, na een aantal wissels, wat slordiger. De ploeg uit de Belgische Tweede Klasse kon er daardoor vaker gevaarlijk uitkomen op de counter – het initiatief bleef wel bij de gastheer. Verbist wist echter lange tijd zijn doel schoon te houden, al moest hij wel een aantal keren reddend optreden. Uiteindelijk viel de beslissing een kwartier voor het einde, toen Marc Höcher een penalty benutte en daarmee de 3-0 maakte. De overtreding werd gemaakt op Pluim. Twee minuten voor het einde wist Lommel nog te ‘scoren’, al moest het via een Roda-speler. Tom van Hyfte maakte een ongelukkig eigen doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Morgen om 14:30 speelt Roda JC tegen FC Lienden haar tweede oefenwedstrijd. Ook bij die wedstrijd zijn geen toeschouwers welkom.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Verbist (78, Derix) – Monteyne, Biemans (64, Wijnen), Van Berkel (46, Werker), Van Peppen – Faik (46, Rutjes), Pluim, Van Hyfte – Lagouireh, Plat (77, Cicilia), Höcher.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.