Roda JC Kort | Danilo, MVV, FC Groningen-uit, PEC Zwolle-uit

In de met enige regelmaat terugkerende rubriek Roda JC Kort brengt Roda JC Live de kortere, minder relevante nieuwsberichten omtrent Roda JC Kerkrade. Vandaag de editie van woensdag 6 april 2016.

  • Kent u ‘m nog? Als u in de laatste maanden het internationale topvoetbal heeft gevolgd vast wel. De verdedigende middenvelder Danilo Pereira, die in het seizoen 2012/2013 bij Roda JC Kerkrade actief was, is inmiddels vaste basisspeler bij Portugese grootmacht FC PortoThe Daily Mail meldt nu dat de 24-jarige speler interesse geniet van de Engelse topclub Arsenal. Scouts van The Gunners zouden al meermaals naar Porto zijn afgereisd om de sterke middenvelder te bekijken, en bijzonder gecharmeerd zijn geraakt van hem. “Danilo heeft zich de laatste jaren spectaculair ontwikkeld. Als je hem nu bij Porto ziet spelen, lijkt dat al iets te makkelijk voor hem.” Onder trainer Ruud Brood kwam hij tot 31 wedstrijden voor Roda.
  • MVV Maastricht heeft vier supporters stadionverboden opgelegd naar aanleiding van de confrontatie met supporters van Roda JC Kerkrade op vrijdag 11 maart. Toen kwam een bus van MVV drie bussen Roda-supporters tegen op een parkeerplaats langs de A73 bij Venray. Beide supporters waren op de weg terug van een competitiewedstrijd, respectievelijk tegen Go Ahead Eagles en De Graafschap. Alle inzittenden van de bus hadden een voorlopig stadionverbod gekregen van de Sterrendragers, maar 41 mensen zijn per direct weer welkom bij de wedstrijden van MVV. Op basis van het onderzoek zijn vier mensen definitief geweerd. “Geen enkele vorm van wangedrag wordt bij MVV getolereerd”, aldus de clubleiding.
  • Op het schier onmogelijke tijdstip van 18:30 voetbalt Roda JC Kerkrade op dinsdag 19 april op bezoek bij FC Groningen. Voor deze wedstrijd geldt ook nog eens een verplichte buscombi. Bent u toch in de gelegenheid om mee te reizen naar De Groene Hel? Dan kunt u zich opgeven via de telefoonnummers die op deze pagina vermeld staan!
  • Een iets schappelijker tijdstip kent het uitduel van aanstaande vrijdag tegen PEC Zwolle. Dat wordt om 20:00 afgewerkt. Eerder meldden we al dat Siemen Mulder de scheidsrechter is. PEC Zwolle heeft inmiddels bekend gemaakt dat de publieke tribunes voor het duel tegen Roda van aanstaande vrijdag uitverkocht zijn. Volle bak dus in het IJsseldelta Stadion, waar 12.500 toeschouwers in passen.

 

Comments (4)

Comments are closed.