Siemen Mulder fluit PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade

De KNVB heeft gisteren bekend gemaakt dat Siemen Mulder aanstaande vrijdag de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade zal fluiten. De aftrap in het IJsseldelta Stadion is om 20:00.

Nadat afgelopen weekend dus één van de bekendste scheidsrechters van Nederland, Björn Kuipers, de wedstrijd tegen sc Heerenveen mocht fluiten, wordt er nu een relatief onbekende naam aangewezen voor het duel van Roda. Mulder fluit pas sinds dit seizoen consequent in de Eredivisie, waar hij vorig jaar nog vaker uitkwam in de Jupiler League.

Dit jaar floot hij al de wedstrijd van Roda op bezoek bij Willem II (3-2) en ADO Den Haag (2-2). PEC Zwolle kreeg met Mulder te maken bij hun uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-0). Vorig seizoen floot Mulder ook al drie wedstrijden van de Kerkradenaren in de Jupiler League, te weten de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax (1-0) en FC Den Bosch (3-1), en de historische afslachting op het Kasteel bij Sparta (6-0).

De 32-jarige ICT-advisor uit Uithuizen strooit dit seizoen regelmatig met kaarten; gemiddeld trekt hij er vijf per wedstrijd. Bovendien gaf hij in 12 Eredivisie-wedstrijden vier keer rood en twee strafschoppen. Die kaarten zullen komende vrijdag in ieder geval niet ten deel vallen aan Tom van Hyfte, die geschorst is.

Morgen verschijnt er op www.rodajclive.nl een uitgebreide voorbeschouwing op het duel tegen PEC.

Comments (3)

Comments are closed.