Roda JC Kort | Seuntjens, Kamphuis, Trost en Plum

In de regelmatig terugkerende rubriek Roda JC Kort brengt Roda JC Live het kortere nieuws rondom de club. In deze Koninklijke editie van 27 april komt de transfermolen op gang, weten we wie er zondag in Nijmegen de fluit hanteert en gaat de jeugdopleiding op de schop.

Seun of God
Voetbal International meldde gisteren dat Roda JC Kerkrade nauwlettend de verrichtingen van Ralf Seuntjens in de gaten houdt. De spits komt nu nog uit voor VVV-Venlo en heeft daar een doorlopend contract, waardoor de Kerkradenaren waarschijnlijk wel een geldsom op tafel zouden moeten leggen. Wat ook nog een mogelijkheid is, is een ruilconstructie met bijvoorbeeld Mitchel Paulissen. Dit lijkt, gezien het talent van de nog jonge middenvelder, echter onwaarschijnlijk. De Seun of God kwam dit seizoen in 35 Jupiler League-optredens tot 26 doelpunten en 11 assists. Daarmee speelt hij een grote rol in de kans die de Venlonaren nog maken op promotie naar de Eredivisie.

Algemeen directeur Marco Bogers geeft tegenover het voetbalblad aan ervan uit te gaan dat Seuntjens volgend seizoen nog actief is in Venlo. “Wij weten van niks, al zou het ons niet verbazen als clubs zich nog gaan melden. Maar Ralf heeft het prima naar zijn zin en wij gaan er op dit moment gewoon van uit dat hij volgend jaar ook nog voor VVV speelt.”

Scheidsrechtersnieuws
Zondag bij de uitwedstrijd tegen N.E.C. is Seuntjens er in ieder geval nog niet bij. Wie er dan wel bij is, is Jochem Kamphuis. Hij is door de KNVB namelijk als scheidsrechter aangesteld voor deze wedstrijd. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Simons en Siebert, de vierde official is de heer Pérez. Het is de eerste keer dit seizoen dat Kamphuis een wedstrijd van Roda JC fluit. Wel leidde hij al twee keer een wedstrijd van de Nijmegenaren: de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) en de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-0).

Vorig seizoen floot de 30-jarige Groninger wel een wedstrijd van de Kerkradenaren, te weten de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen Almere City FC. In die wedstrijd trakteerde hij Wiljan Pluim op een rode kaart. De aftrap in het Goffertstadion is om 14:30 uur.

Butcher is back
Vanochtend maakte 1Limburg bekend dat René Trost definitief terugkeert in een trainersfunctie bij de club. Na zijn vertrek, inmiddels meer dan een jaar geleden, wilde Trost zijn eigen rijschool beginnen en kreeg hij vervolgens een burn-out. Uiteindelijk keerde de Kerkradenaar dit seizoen terug bij de club als begeleider van maatschappelijke activiteiten, maar nu wordt hij trainer van de A1, en hij wordt manager van de bovenbouw van de jeugdopleiding (A1, B1, B2). Er komt geen hoofd opleiding, maar men gaat werken met managers van boven-, midden- (Ralf de Haas) en onderbouw (Michel Mommertz). Jong Roda wordt uit de opleiding onttrokken en gaat bij de selectie horen; daarvan blijft Eric van der Luer trainer.

Hij en Rick Plum moeten volgens TD Caanen binnen de academie als mentor en klankbord fungeren voor de jonge spelers en hun trainers. “Ook nieuw is dat trainers maximaal drie maanden aan een team verbonden blijven. Op die manier kunnen meerdere trainers en managers een oordeel vellen over spelers. Dat schetst volgens ons een objectiever beeld van een jeugdspeler”, aldus Caanen tegenover het regionale nieuwsorgaan. Waarschijnlijk wordt de jeugdopleiding tijdelijk verplaatst naar de velden van VV Schaesberg. Volgens Wim Collard hoeft de club daarvoor alleen nog overeenkomst te bereiken met de gemeente Landgraaf.

Foto: Roda JC Live

Comments (14)

Comments are closed.