Samenwerking met jeugdafdeling Fortuna voorlopig van de baan

Afgelopen februari werd er een plan gepresenteerd waarbij Fortuna en Roda JC een gezamenlijke jeugdacademie zouden opzetten. Dit zou betekenen dat de jeugdspelers van boven de 12, waarschijnlijk op de sportzonde in Sittard, hun wedstrijden en trainingen zouden gaan afwerken. Dit plan is nu voorlopig afgeketst meldt De Limburger.

Nadat dit plan werd gepresenteerd kan iedereen zich nog wel herinneren dat Fortuna in ernstige financiële problemen kwam. Voor het opzetten van een gedegen jeugdacademie is een budget nodig wat het miljoen euro overstijgt. Dit kan natuurlijk enkel door een aantal grote sponsoren worden opgebracht. Zeker door de financiële situatie waarin de clubs zitten. Fortuna werd nog ternauwernood gered, maar zulke grote investeringen in de jeugd zijn vervolgens logischerwijs niet de grootste prioriteit.

Roda gaat dus komend seizoen op eigen kracht verder. Hoewel er niet gesproken wordt van het definitief afketsen van dit plan, is dit wel waarschijnlijk. Ton Caanen, Technisch directeur bij Roda, wilde in de Limburger geen reactie op de stand van zaken geven. Hij wilt dat pas over enkele weken doen. Onlangs kwam wel naar buiten dat Jong Roda vanaf het komende seizoen zal aansluiten bij de selectie van het eerste elftal, waardoor dit geen deel meer uitmaakt van de jeugdopleiding van Roda.

De KNVB hoopt al jaren op een gezamenlijke jeugdopleiding in het zuiden van Limburg. Er zijn in het verleden al diverse initiatieven geweest om dit van de grond te krijgen. Enkel de DSM jeugdacademie waarbij er samengewerkt werd tussen Roda, Fortuna en MVV heeft enkele succesvolle seizoenen gehad. Roda gaat wel vanaf komend seizoen met deze clubs samenwerken op het gebied van scouting. Een nieuwe samenwerking op het gebied van jeugd lijkt opnieuw ver weg.

Comments (11)

Comments are closed.