Roda JC verhuurt Van Son aan Fortuna, Biemans aan Den Bosch

Roda JC heeft Jens van Son tot het einde van het seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard. De 28-jarige middenvelder hoopt nog deze week in Sittard bij de selectie te kunnen aansluiten. In Kerkrade heeft Van Son nog een contract tot 2018, dus een terugkeer lijkt waarschijnlijk. Ook Bart Biemans is verhuurd. De Belg speelt het restant van het seizoen voor FC Den Bosch.

Afgelopen zomer kwam van Son over van FC Eindhoven. Van Son werd al bijna direct na de promotie gepresenteerd als aanwinst, echter in de plannen van Darije Kalezic kwam hij nauwelijks voor. Aan het begin van het seizoen kon hij nog rekenen op enkele invalbeurten, maar door de recente activiteiten van Roda JC op de transfermarkt lijkt van Son helemaal niet meer op speeltijd te hoeven rekenen.

Bij Fortuna Sittard denkt hij wel voldoende speeltijd te krijgen. Van Son hield een goed gevoel over aan de gesprekken bij Fortuna en heeft besloten de stap te zetten. Op de clubsite van Fortuna meldt hij het volgende: “Bij Roda zijn er veel spelers bijgekomen. Mijn kans op speelminuten werd daardoor kleiner. Fortuna was meteen concreet en wilde me graag hebben. Dat gaf een goed gevoel. Er spreekt vertrouwen uit als ze zo snel handelen. Ik wil nu wedstrijden spelen en met het team stappen maken. We moeten toch proberen om op een of andere manier de nacompetitie te halen. Dat moet kunnen. Het gat naar de nacompetitieplekken is overbrugbaar.”

Fortuna is voor Van Son pas de 4e club in zijn voetbalcarrière. Hij speelde hiervoor onder andere 6 seizoenen voor FC Eindhoven en een seizoen voor Sparta. Fortuna staat momenteel 17e in de Jupiler League.

Biemans was, buiten een korte afwezigheid aan het begin van vorig seizoen, de speler die, samen met Martijn Monteyne, al het langst voor Roda JC uitkwam. De 27-jarige verdediger speelde al sinds de zomer van 2011 voor de Kerkradenaren. Hij wordt nu tot het eind van het seizoen verhuurd aan FC Den Bosch, aangezien hij al het hele seizoen niet in de plannen voorkomt van trainer Darije Kalezic. Biemans heeft in Limburg een contract tot het einde van dit seizoen, dus het is aannemelijk dat hij ook daarna niet meer terugkeert bij de Kerkradenaren. Dit seizoen speelde Biemans slechts 150 minuten voor het eerste elftal van Roda: één wedstrijd in de Eredivisie en een uur in het bekertoernooi.

Naast FC Den Bosch leek in de afgelopen maand ook Helmond Sport in de race om de centrale verdediger te huren. De keuze is dus ook op de club uit de Brabantse provinciehoofdstad gevallen, meldt het Brabants Dagblad. Den Bosch staat momenteel twaalfde in de Jupiler League en heeft daardoor nog alle kansen om zich te plaatsen voor de eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie.

Bron foto: VI

Comments (23)

Comments are closed.