Roda wint eindelijk weer in eigen huis; Utrecht wordt verslagen

Roda JC Kerkrade heeft donderdagavond eindelijk weer een keer kunnen winnen in eigen huis. FC Utrecht werd met 1-0 verslagen na een doelpunt van invaller Ngombo. Hij kon na een een-tweetje met Nathan Rutjes de bal binnenwerken. Zodoende weet Roda JC naar de 13e plek in de Eredivisie te stijgen met 22 punten.

De eerste helft begon Roda JC erg afwachtend. FC Utrecht mocht het spel maken, echter hierna kwam Roda beter in de wedstrijd. Men zocht wat meer de aanval, toch was de eerste kans voor FC Utrecht. Utrecht kreeg een vrije trap, welke door Van Leer niet goed werd ingeschat. De bal spatte uit elkaar op de lat. Roda kon 2x bijna iets terug doen. Griffiths kreeg een kans na een mooie aanval van Roda. Hij kon de rebound net niet langs Ruiter trappen. Ook Peterson kon een keer vrijkomen in de 16. Helaas kon hij het ook niet mooi afronden.

In de tweede helft begon Roda fel. Onder andere door de ingekomen Rutjes kwamen er meer kansen en werden er meer duels uitgevochten op het veld. Het leek lang 0-0 te blijven. Utrecht wist geen grote kansen te krijgen. Ook niet via de gevreesde aanvaller Haller. Roda kon uiteindelijk de score openen. Niet via een van de 6 nieuw aangetrokken spelers, maar door een speler uit de eigen jeugd: Ngombo. Hij kon de bal fraai binnenwerken.

Nadat de score was geopend trok Roda zich nog verder terug. Utrecht kon het resultaat niet meer keren en Roda wint eindelijk weer in Kerkrade.

Comments (182)

Comments are closed.