Roda JC verliest ook van PSV

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond met 0-3 van PSV verloren. Er werd door de thuisploeg in het Parkstad Limburg Stadion inspiratieloos gespeeld. Voor rust had Roda vrijwel geen kansen. Luuk de Jong kon voor PSV wel de goal maken. In de tweede helft begon Roda feller. De Kerkradenaren kregen echter al snel de 0-2 om de oren, waarna het spel zwakker werd en er nog een 0-3 volgde.

In een zeer goed gevuld Parkstad Limburg Stadion begon Roda onthutsend zwak aan de wedstrijd tegen PSV. Bij de Eindhovenaren viel al vroeg in de eerste helft Jorrit Hendrix uit. Hij was geblesseerd aan zijn knie na een fel duel met Kristoffer Peterson. De in vorm zijnde Luuk de Jong kon PSV op voorsprong zetten. Nadat Milec eenvoudig aan de kant werd gezet door Willems, de voorzet eenvoudig inkoppen, door Arjan Swinkels in een kopduel te verslaan. Vervolgens kreeg Roda geen grip op de wedstrijd. In de extra tijd kwam pas de eerste kans voor Roda. Peterson kon de bal bijna uit het niks binnenwerken. De rappe buitenspeler schoot echter naast.

Roda kwam feller uit de kleedkamers en leek op jacht naar de gelijkmaker. De geel-zwarten gingen vroeger druk zetten op het middenveld en kregen hierdoor meer kansen. Uit het niets viel echter de goal weer aan de andere kant. Het leek een kopie van het eerste doelpunt; De Jong kopte dus de 0-2 tegen de touwen.

Hierna zakte het spel van Roda in. Er volgden vervolgens nog een aantal wissels van Kalezic, die niet werden begrepen door het publiek. Juric werd eruit gehaald voor Poepon en Peterson ging eruit voor Ngombo. Er werd dus ondanks de achterstand spits voor spits gewisseld, wat de trainer op een fluitconcert kwam te staan. Roda leek vervolgens zeker niet de intenties te hebben om nog iets aan de achterstand te doen. Dit bleek ook wel toen in de 81ste minuut de 0-3 door Pröpper vanaf afstand erin gewerkt kon worden.

Roda kreeg in de tweede helft wel nog een fraaie kans via een omhaal van Gullon. Dit was een van de zeldzame momenten dat Roda echt iets in het strafschop gebied van PSV kon doen. Het valt te hopen dat Roda aanstaande dinsdag tegen Groningen wel weer punten bij elkaar kan sprokkelen. Anders kan het toch nog erg spannend worden aan het einde van het seizoen wat betreft nacompetitie.

Comments (3)

Comments are closed.