Uitgefloten Kalezic: “Juric een hele wedstrijd laten spelen was onverantwoord”

Darije Kalezic kon zaterdagavond op een flink fluitconcert rekenen van de aanwezige Roda JC-aanhang toen hij na zeventig minuten besloot om Tomi Juric naar de kant te halen ten faveure van Rydell Poepon bij een 0-2 achterstand. Voor de camera’s van FOX Sports reageren hij en aanvoerder Tom van Hyfte.

De bekritiseerde trainer gaf aan dat hij niet anders kon. “Juric heeft weinig wedstrijdritme en speelde een heel zware wedstrijd. Wij als staf moeten dan waken voor blessures. Hem meer dan 70 minuten laten spelen was volstrekt onverantwoord.” Kalezic vond dat zijn spelers qua inzet geen verwijten te maken vielen. “Ze doen ontzettend hun best, iedereen bij de club. Zo gaan we ook naar de eerstvolgende wedstrijd, om die te winnen. We willen het niet op de wedstrijd tegen Willem II aan laten komen.”

“We hadden gehamerd op de kopkracht van Luuk de Jong. Daarom ben ik zeer teleurgesteld dat we toch twee goals op die manier tegen krijgen. Wij creëerden veel voorzetten via Kristoffer Peterson, maar toen stond niemand op de goede plek. Bij de eerste voorzet van PSV ligt de bal meteen erin. Dat maakt het kwaliteitsverschil duidelijk.”

Zowel de trainer als aanvoerder Tom van Hyfte zagen dat Roda wel sterk aan de helften begon. “We hadden na rust ook een opleving, maar dan valt ‘ie aan de andere kant”, aldus de Belg. “Dan weet je dat PSV het op hun kwaliteiten uit gaat spelen en wordt het zeer lastig. Uiteindelijk mag je blij zijn dat het bij 0-3 blijft.”

Morgen kruipt Van Hyfte in ieder geval voor de televisie. “Het wordt afwachten. In de resterende drie wedstrijden moeten wij in ieder geval nog één keer winnen. Als we het zelf beslissen, is dat lekker voor ons vertrouwen. Dinsdag is er een nieuwe kans.”

Over de wissel van Juric hield de middenvelder zich op de vlakte. “Ik snap dat het publiek de aanval wil zien, maar dan kan het ook nog 0-5 of 0-6 worden.”

Foto: archief

Comments (6)

Comments are closed.