Roda JC werkt aan toekomstscenario zonder Schrouff

Roda JC is eraan begonnen om een toekomstscenario uit te werken waarin Frits Schrouff niet meer de eigenaar van de club is. Vorig seizoen nam hij in december 99.8% van de aandelen in de club over. Dit scenario is, mede door de leeftijd van dhr. Schrouff, natuurlijk niet toekomst vast. De overname vorig seizoen was vooral uit nood geboren om de club te redden.

In de Limburger geeft Wim Collard aan dat de sanering binnen Roda momenteel achter de rug is en dat er gekeken kan worden naar een volgende stap. “Frits is ingestapt om de club te redden, maar dit is niet de structurele oplossing. Roda JC moet in de toekomst zijn eigen broek omhoog houden.”

Hieruit is het plan gekomen dat Schrouff zijn aandelen weer gaat verkopen aan andere partijen. Roda JC denkt hier zelf bij dat ongeveer 50% van de aandelen naar vermogende Limburgse zakenlieden en ondernemers zullen gaan. Collard verteld hier het volgende over:”Mensen die het zich qua vermogen kunnen veroorloven en die d club een warm hart toedragen. Allemaal Fritsen, noem ik hen.” Er wordt verwacht dat Schrouff binnen een tot vier jaar zijn aandelen van de hand gaat doen.

Verder zouden er er in dit plan 10% van de aandelen in de handen komen van supporters. De overige aandelen zouden dan verkocht kunnen worden aan grote clubs uit het buitenland. Het vizier zou daarbij gericht zijn op clubs van grote voetballanden zoals Duitsland en Engeland. Op deze manier willen ze voetbalknowhow en wellicht een spelers uitwisseling op zetten.

Het plan is nog niet volledig af en de percentages kunnen nog gaan veranderen in de toekomst. Wat wel zeker is, is dat 0.2% van de aandelen altijd zeker in de handen van de club zullen blijven. Dit gouden aandeel zorgt ervoor dat de kernwaarden van Roda als club, zoals vestingsplaats en clubkleuren vast liggen.

Comments (15)

Comments are closed.