Roda JC wint met onnodige moeite van FC Den Bosch

Roda JC Kerkrade heeft het zichzelf zondagmiddag onnodig moeilijk gemaakt tegen FC Den Bosch. De gasten mochten van geluk spreken dat het bij 3-1 bleef. Dijkhuizen scoorde twee keer, Mols deed wat terug en aan het einde drukte Rutjes af.

Na amper 45 seconden stond Roda al voor. Dijkhuizen kopte een vrije trap van Höcher netjes binnen. Al snel volgde de 2-0, toen wederom Dijkhuizen via een scrimmage de bal binnen tikte. Voor de rest werden er legio kansen gemist, waarbij vooral twee kopballen van wel heel dichtbij opvielen. FC Den Bosch creëerde in de eerste helft nagenoeg niets.

In de tweede helft ging het in het begin zo verder, met gigantische kansen voor de Kerkradenaren. De geel-zwarten vergaten echter door te drukken en dan valt de goal vaak aan de andere kant. Een schot van de Bosschenaren spatte uiteen op de paal, en in de rebound tikte Alexander Mols binnen.

Dat bleek aanleiding voor een slotoffensief van FC Den Bosch, dat het gevaarlijkst werd via Maguire. Zijn poeier eindigde op de lat. In de slotfase trad Van Leer nog twee keer reddend op en bij de laatste corner kwam doelman Heemskerk zelfs mee naar voren. Uit de counter viel echter de 3-1, toen Pluim en Rutjes vliegensvlug ontsnapten. Daarmee sloten de Kerkradenaren het jaar 2014 winnend af.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.