Roda JC zet Darije Kalezic per direct op non-actief

Hoofdtrainer Darije Kalezic is per direct op non-actief gezet door Roda JC Kerkrade. Kalezic had eigenlijk nog een contract tot het einde van het seizoen 2016/2017, maar zal dit dus niet uitdienen als coach van het eerste elftal. Dat meldt de club op haar officiële website.

Kalezic behaalde dit seizoen zijn doelstelling door het gepromoveerde Roda JC rechtstreeks in de Eredivisie te houden. Hij werd echter al langere tijd door veel supporters bekritiseerd om zijn behoudende speelstijl. Dat betonvoetbal was bovendien niet altijd succesvol. Na de turbulente winterstop, waarin technisch directeur Ton Caanen acht nieuwe spelers aantrok, werd er verwacht dat er attractiever gespeeld zou worden. Dit gebeurde echter niet.

Met diezelfde Ton Caanen had Kalezic al het gehele seizoen een gespannen relatie. Kalezic was fervent tegenstander van zijn komst, maar hij werd toch aangesteld door algemeen directeur Wim Collard. Naar verluid bemoeide Caanen zich met zaken als de opstelling van het eerste elftal, waar trainer Kalezic alleen over wilde beslissen. Na de laatste wedstrijd tegen Willem II bereikte de koele relatie een nieuw dieptepunt. De trainer noemde Caanen tegenover FOX Sports “iemand aan wie je ziet dat hij te lang autoverkoper is geweest”. Kalezic schijnt zelf aan verslaggevers gevraagd te hebben om een vraag over de relatie te stellen, dus dat lijkt op een vooropgezet plan.

Roda JC meldt dat met de “zeer laatdunkende” uitspraken over Caanen, “de grens van het betamelijke is overschreden”. Zaterdag sluit Roda JC Kerkrade het seizoen af tegen topklasser EVV. Waarschijnlijk zullen dan Regillio Vrede, Robert-Jan Zoetmulder en Eric van der Luer de honneurs waarnemen.

Foto: Pro Shots

Comments (17)

Comments are closed.