Roda krijgt veeg uit de pan in Doetinchem: 3-0

Roda JC Kerkrade is vrijdagavond op pijnlijke wijze onderuit gegaan op bezoek bij De Graafschap. De nummer laatst van de Eredivisie was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de Kerkradenaren, die op alle fronten werden afgetroefd door de thuisploeg.

De Superboeren zochten – zoals altijd – al snel de aanval op de eigen Vijverberg, die een stuk beter gevuld was dan vorig jaar. Aanvankelijk loonde het aanvallende spel nog niet, al kreeg De Graafschap wel aardige mogelijkheden. Roda kon daar niets tegenoverstellen, maar kwam uiteindelijk wel wat beter in de wedstrijd. Precies op dat moment viel echter de openingstreffer. Poepon verspeelde kinderlijk eenvoudig de bal en na dramatisch verdedigend werk kon El Jebli binnenschieten. 

Bij het vieren van de goal viel de boarding op de lange zijde omver, waarna de wedstrijd enkele minuten stilgelegd moest worden. Met vereende krachten wisten de supporters de boarding echter semi-overeind te krijgen en de wedstrijd kon al snel worden hervat.

Vlak voor en vlak na rust creëerde Roda twee gigantische kansen. Zowel aan Van Hyfte als aan Poepon waren deze echter niet besteed. Aan de andere kant lag de bal vervolgens wel in het mandje, toen de Superboeren een corner verzilverden. 

Roda kreeg nog een kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Poepon schoot een toegekende penalty ontzettend zwak in de handen van Jurjus. Daarna werd het voor de bezoekers, met vier aanvallers, pompen of verzuipen. Uiteindelijk werd dat verzuipen: vlak voor tijd werd de stand uit een counter op 3-0 bepaald.

Comments (4)

Comments are closed.