Roda lijdt onnodig puntverlies tegen Jong PSV

Roda JC heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Doelpuntenmaker namens de Kerkradenaren, die grote gedeelten van de wedstrijd domineerden, was Henk Dijkhuizen.

Roda was in de eerste helft baas in eigen huis tegen de Eindhovense beloftenploeg. Het team van René Trost kwam in de 17e minuut dan ook terecht op voorsprong, toen rechtsback Henk Dijkhuizen een indraaiende vrije trap van Wiljan Pluim in het doel werkte. Verder miste met name Frank Demouge nog een aantal grote mogelijkheden namens de thuisploeg, die in het eerste halfuur Jong PSV alle hoeken van het veld liet zien. Het team van Darije Kalezic kon geen serieus gevaar stichten op de vijandelijke helft en mocht blij zijn dat het slechts één tegendoelpunt had hoeven incasseren.

Ook na de rust had Roda nog het betere van het spel, maar het niveauverschil tussen beide teams werd kleiner en de voorsprong werd, ondanks dat er via de vleugels genoeg mogelijkheden werden gecreëerd, niet uitgebouwd. De Limburgers kregen het deksel op de neus toen invaller Boris Cmiljanic in de 80e minuut namens de Eindhovenaren de 1-1 binnenkopte; tot op dat moment had Roda-keeper Verbist nog geen cruciale reddingen hoeven verrichten. Ondanks het inbrengen van onder meer Rigino Cicilia konden de geel-zwarten in de absolute slotfase geen treffer meer forceren.

Doordat N.E.C. met 1-2 won op bezoek bij Almere City, gaan de Nijmegenaren met de eerste periodetitel aan de haal en lopen zij op de ranglijst twee punten uit op de Kerkradenaren, die daarnaast ook FC Volendam langszij zien komen.

Opstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, Van Berkel – Faik, Rutjes (86′ Paulissen), Van Hyfte (69′ Höcher), Pluim – Demouge, Plat (77′ Cicilia).

De nabeschouwing op Roda JC – Jong PSV verschijnt morgen op deze website.

Comments are closed.