Roda rondt voorbereiding af met doelpuntloos gelijkspel

Zaterdagmiddag heeft Roda JC Kerkrade de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen afgesloten met een gelijkspel. De geel-zwarten speelden in Engeland, onder het toeziend oog van meer dan 400 Roda-supporters, tegen Birmingham City, waar de stand van de eerste tot de laatste seconde hetzelfde bleef: nul tegen nul.

De personele problemen in de defensie, waar coach Anastasiou het moest stellen zonder het geblesseerde drietal Martin Milec, Roel Brouwers en Chris Kum, werden opgevangen door de middenvelders Nathan Rutjes en Marcos Gullón een linie naar achteren te halen. Die verdediging mocht aan de bak tegen de gastheren, die met name via Fabbrini aan de linkerkant in de openingsfase regelmatig voor dreiging zorgden. Een waarschuwingsschot werd gekeerd door doelman Benjamin van Leer, die niet veel later kansloos was op een afstandsschot van Cotterill; de geplaatste bal kaatste echter via de binnenkant van de paal terug het veld in, en de geel-zwarten ontsnapten aan een achterstand. Roda kon daar buiten een aardige aanval via Auassar weinig tegenover stellen, en het duel speelde zich voor de rust dan ook vooral op het middenveld af.

Na de thee en de koekjes beten de Limburgers direct van zich af, en na een combinatie met invaller Mitchel Paulissen werd het schot van Mikhail Rosheuvel in de korte hoek gepakt door Birmingham-goalie Kuszczak. Desondanks waren de geel-zwarten regelmatig slordig in de passingmaar The Blues weigerden daarvan te profiteren. Daarbij mocht Roda van geluk spreken dat de scheidsrechter geen penalty toekende aan de thuisclub, nadat Donaldson in het zestienmetergebied leek te worden geschept door Gullón. De aanvaller vervolgde echter zijn actie, maar stuitte van dichtbij op de uitstekend keepende Van Leer. Van Leer voorkwam in de slotfase opnieuw een achterstand door een hard, laag schot van diezelfde Donaldson knap uit de hoek te tikken. Daarmee bleef de brilstand op het scorebord te staan.

Zo beëindigde Roda JC de voorbereiding op de Eredivisie-start zonder nederlaag, nadat het eerder alleen puntverlies had geleden tegen Helmond Sport. Vandaag reist de selectie terug naar Kerkrade en aanstaande zondag wordt er om 16:45 uur afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion, waar Heracles Almelo de eerste tegenstander is.

Birmingham City FC – Roda JC Kerkrade 0-0 (0-0)
Opstelling Roda JC: Benjamin van Leer – Nathan Rutjes, Frederic Ananou (46′ Daryl Werker), Marcos Gullón, Ard van Peppen (85′ Ali Yasar) – Farshad Noor, Tom van Hyfte (77′ Kahraman Demirtapa) – Mikhail Rosheuvel (72′ Tim Blättler), Adil Auassar (62′ Danny Stassar), David Boysen (46′ Daniel de Silva) – Nestoras Mytides (74′ Santiago Palacios).

Foto: Roda JC Kerkrade

Comments (24)

Comments are closed.