‘Roda opent seizoen in oude thuistenues’ (UPDATE)

Het is zo goed als zeker dat de spelers van Roda JC Kerkrade aanstaande zondag in dezelfde tenues als in het vorige seizoen op het veld verschijnen. Shirtproducent Robey laat vandaag doorschemeren dat de Limburgers tegen Heracles Almelo nog niet in het nieuwe thuisshirt spelen.

Dat meldt de kledingleverancier vandaag in een reactie via Instagram. De Koempelshirtgate, waarbij originele ontwerpen van Roda volgens de club niet afdoende nauwkeurig geproduceerd konden worden door Robey, leidde ertoe dat men ruim een maand geleden ervoor koos om over te schakelen op een meer standaard-model voor het nieuwe thuistenue. De vertraging heeft tot gevolg dat de nieuwe wedstrijdtenues nog niet gereed zijn. Eerder werd wel al duidelijk dat de Koempelclub dit seizoen met dezelfde uittenues als in de vorige jaargang zal spelen.

Uiteraard hebben wij Robey om een reactie gevraagd, maar de producent was tot op heden nog niet bereikbaar voor commentaar. Mocht er alsnog een statement komen, dan melden wij dat natuurlijk direct.

  • UPDATE DINSDAG 15:30 UUR

Robey heeft inmiddels tegenover Roda JC Live gereageerd. “We zijn op dit moment hard bezig om vrijdag de kleding aan te leveren, zodat de spelers zondag in het nieuwe tenue de drie punten gaan pakken!”, luidt het statement. Dat strookt niet volledig mer Robey’s eerdere uitspraken van vandaag op Instagram, waarin het nog meldde dat ‘Roda komend weekend nog niet in de nieuwe tenues speelt’. Het blijft zo een kolderiek schouwspel.

Foto: Pro Shots

Comments (17)

Comments are closed.