Roda speelt gelijk tegen Helmond Sport

Roda JC Kerkrade heeft dinsdag voor het eerst in de voorbereidingsperiode een oefenduel niet winnend weten af te sluiten. De Limburgers kwamen tegen Helmond Sport niet verder dan 1-1. Roel Brouwers scoorde in de slotfase.

De wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt en beide clubs hadden er vooraf dan ook geen ruchtbaarheid aan gegeven. Roda, dat zeker niet met haar sterkste elftal aantrad maar wél voor het eerst mét de aanwinsten Yves de Winter en David Boysen, kwam al snel op achterstand; op aangeven van nota bene ex-Roda JC’er Marc Höcher opende Robert Braber na zes minuten de score. Roda kon daar niet heel veel tegenoverstellen, en dus was 0-1 tevens de ruststand.

Na de rust kwam Roda, waarbij onder meer Gullon, Brouwers en Kum invielen, ietwat beter in de wedstrijd. Het zwijnde desalniettemin toen een vrije trap van Bourdouxhe op de paal uiteen spatte. Uiteindelijk wisten de geel-zwarten in de 84e minuut alsnog de stand gelijk te trekken. Roel Brouwers kopte vanuit een corner betrekkelijk eenvoudig de 1-1 tegen de touwen.

De mannen van Yannis Anastasiou, die deze week op trainingskamp zijn in Wolfheze, spelen aanstaande zaterdag hun volgende vriendschappelijke wedstrijd; in Groesbeek, tegen Fleetwood Town.

Opstelling Roda JC: De Winter – Ananou, Stassar, Demirtapa, Yasar – Rutjes, Paulissen, Palacios – Blättler, Mytides, Boysen.

Invallers na rust: Kum, Brouwers en Gullón.

Comments (10)

Comments are closed.