Roda vangt bot bij noordelijke ploegen; Malki te duur

Roda JC Kerkrade heeft deze transferperiode bot gevangen in een poging om buitenspelers los te weken bij FC Groningen en sc Heerenveen. Dat meldt het Limburgs Dagblad. Tot een huur van zowel Bryan Linssen als Luciano Slagveer komt het derhalve niet.

Linssen begon het seizoen nog als basisspeler bij de Trots van het Noorden, maar werd gedurende de eerste seizoenshelft bankzitter. Op dit moment is echter alleen een koop bespreekbaar voor de Groningers. Dat past niet binnen de financiële mogelijkheden van Roda JC. Linssen was dus de beoogde opvolger van David Boysen op de linksbuitenpositie. Boysen vertrok afgelopen week, omdat hij niet kon aarden in Kerkrade.

Slagveer, rechtsbuiten van beroep, bleek ook financieel niet haalbaar voor de geel-zwarten. Ook hij begon het seizoen bij sc Heerenveen als basisklant, maar moest zijn plek al snel afslaan aan Sam Larsson. Sinds de vijfde speelronde is hij derhalve geen vaste klant meer in het elftal van de Friezen. De interesse in beide spelers geeft aan dat Roda naarstig op zoek is naar iemand die de spitsen wél van aanvoer kan voorzien, maar dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn. Rosheuvel en Boysen bleken in de eerste seizoenshelft niet in staat te zijn om de gewenste voorzetten te geven.

In de, inmiddels afgelopen, zoektocht naar een echte spits, is ook gekeken naar Sanharib Malki. De voormalig Roda-topschutter was afgelopen week te gast bij het duel tegen Feyenoord, wat tot de nodige speculaties leidde. Malki is echter een gepasseerd station. Technisch directeur Ton Caanen: “We hebben eerder dit seizoen drie keer met het kamp Malki om tafel gezeten. De salariseisen waren ons echter te gortig. Zijn zaakwaarnemer heeft zich daarna niet meer bij ons gemeld.”

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

  1. “kamp Malki”???

Comments are closed.