Roda verhuurt Wijnen tot winterstop aan MVV

Jesse Wijnen speelt de komende maanden voor MVV Maastricht. Roda JC Kerkrade, zijn eigenlijke werkgever, verhuurt de jonge verdediger tot het eind van dit kalenderjaar aan de competitiegenoten uit Maastricht.

Wijnen, een 19-jarige vleugelverdediger, had in Kerkrade nog maar weinig uitzicht op speeltijd. Henk Dijkhuizen (rechtsback) en Ard van Peppen (links) lijken ook onder René Trost verzekerd van een basisplaats, terwijl de oefenmeester ook nog Martijn Monteyne en de onlangs van Sparta overgekomen Crescendo van Berkel voor die posities achter de hand heeft. In de voorbereiding kwam Wijnen nog wel regelmatig in oefenwedstrijden in actie, maar wegens de aanzienlijke concurrentie stemde trainer Trost nu in met een verhuurperiode van de door Roda zelf opgeleide Heerlenaar.

Het is nog onduidelijk of Wijnen vanaf 1 januari 2015, wanneer de verhuurperiode is afgelopen, weer ‘gewoon’ de trainingen bij Roda JC hervat. Dat MVV wel wat defensieve versterking kan gebruiken, werd afgelopen vrijdag tijdens haar openingswedstrijd in de Jupiler League pijnlijk duidelijk. De Sterrendragers gingen op bezoek bij Almere City, met name door een opzichtig schutterende verdediging, met maar liefst 5-0 onderuit. Roda JC en MVV treffen elkaar op 31 augustus in een rechtstreeks duel in het Parkstad Limburg Stadion. Het is niet duidelijk of beide partijen afspraken hebben gemaakt over het meespelen van Wijnen in die wedstrijd.

Foto: Roda JC Live

 

Comments are closed.