Voorbeschouwing SC Telstar – Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade speelt morgenavond haar tweede duel in de Jupiler League. In Velsen-Zuid is Sportclub Telstar de tegenstander. De wedstrijd begint morgenavond om 20:00 in het TATA Steel Stadion, waar de Kerkradenaren door meer dan 400 supporters gesteund zullen worden. Roda JC Live blikt vooruit op het duel.

Deze wedstrijd werd in het verleden slechts vijf keer afgewerkt en daarvoor moeten we wel heel ver terug in de tijd gaan. Op 9 april 1978 stond namelijk de laatste Telstar – Roda op het programma. Toen werd er met 2-1 gewonnen op bezoek bij de Witte Leeuwen. Van de resterende vier keer won Roda nog eenmaal. De wedstrijd eindigde twee keer in een gelijkspel en één keer ging de thuisploeg met de winst aan de haal.

SC Telstar

  Roda JC

5

Gespeeld 5

1

Winst

2

2 Gelijk

2

2 Verlies

1

7-8 (-1) Doelsaldo

8-7 (+1)

De laatste keer dat de beide ploegen tegenover elkaar stonden was op Kaalheide. Daar won Roda in 1992 van de Stormvogels in de KNVB-beker. Met 3-0 bleek de toenmalig eredivisionist te sterk. Nadat Telstar na het seizoen 1977/1978 degradeerde naar de Eerste Divisie bleef het bij deze ene ontmoeting tussen de beide ploegen. Nu komt het dus voor het eerst in 22 jaar weer tot een treffen.

Vertrouwen in een goede afloop zal in ieder geval aanwezig zijn bij de degradant. In een spectaculaire eerste wedstrijd werd RKC Waalwijk met een 3-2 overwinning terug naar Noord-Brabant gestuurd. Met name het eerste half uur, voor de rode kaart, zal vertrouwen geven; toen werd RKC helemaal zoek gespeeld op de eigen helft. Dat is waarschijnlijk ook wat tegen SC Telstar noodzakelijk zal zijn, want er wordt een ultradefensieve thuisploeg verwacht. Niet zo gek, want vorig seizoen eindigde Telstar slechts op een vijftiende plaats. Desondanks is dit seizoen het doel ‘de play-offs halen’. Een overwinning of zelfs maar een punt tegen het ‘grote’ Roda JC zou een stap in de goede richting zijn.

Lastig is het om hoogte te krijgen van waar de ploeg dit seizoen staat. Telstar speelde afgelopen maandag haar eerste wedstrijd, toen ze op bezoek mochten op De Toekomst. Daar stond echter een veredeld eerste elftal van Ajax, met onder andere WK-gangers Jasper Cillessen en Joel Veltman in de basis. Het was dan ook niet reëel om Telstar een grote kans toe te dichten en de Ajacieden gingen met een duidelijke 3-0 overwinning naar de kant. De laatste twee oefenwedstrijden speelden de Witte Leeuwen tegen Jong AZ en tegen Excelsior. Tegen de kaaskoppen werd met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl Excelsior met een 1-0 overwinning uit Velsen vertrok. Roda JC won in de voorbereiding nog met 4-1 van de promovendus.

Telstar is gehavend uit de eerste competitiewedstrijd gekomen. Basisspelers Anmar Almubaraki en Anthony Correia zijn morgenavond allebei niet inzetbaar als gevolg van blessures die op De Toekomst zijn opgelopen. Tarik Tissoudali is daarentegen net binnengehaald afgelopen week. Hij zal naar verwachting meteen in de basis beginnen van de verdedigende thuisploeg. Waar Roda misschien nog het meest van te duchten heeft is de ambiance, want het TATA Steel Stadion is heel iets anders dan wat de Kerkradenaren gewend zijn. Ook al zullen in het stadion, waar net 2.000 man in kunnen, bijna 500 Roda-supporters aanwezig zijn, toch zal de ambiance wennen zijn. In het kleine stadion in Velsen-Zuid kan het wel eens flink gaan spoken.

TELROD - Opstellingen

Morgen om 20:00 begint de wedstrijd tegen Telstar, die niet live te volgen zal zijn op de televisie. Wel zal op Twitter (klik!) een live-verslag te volgen zijn!

Foto: Fortuna Online

Comments are closed.