Roda vindt in Rostyn Griffiths gewenste middenvelder

Roda JC Kerkrade heeft Rostyn Griffiths gecontracteerd. Dat maakt de club bekend op haar officiële website. De Australiër tekent een contract voor een jaar, waarbij Roda een eenzijdige optie heeft om met een seizoen te verlengen.

De club maakte een tijdje terug bekend nog op zoek te zijn naar een defensieve middenvelder en naar twee aanvallers. Met de komst van de 27-jarige Griffiths is de wens om een verdedigende middenvelder te contracteren in ieder geval vervuld. Daarmee lijkt het middenveld dus gecompleteerd te zijn.

Griffiths, die naast de Australische ook de Britse nationaliteit heeft, werd opgeleid in de jeugd van Blackburn Rovers. In 2009 verkaste hij echter naar Australië en sindsdien heeft hij niet meer in Europa gespeeld. Nu wilde hij per se terugkeren naar Europa en daardoor wist Roda enkele grote clubs uit andere continenten buitenspel te zetten. Vorige week was de verdedigende middenvelder nog op proef bij Birmingham.

Kalezic toont zich op de site een tevreden man. “We hebben een ervaren verdedigende middenvelder kunnen toevoegen aan de selectie. Hij heeft bij meerdere clubs op deze gespeeld. Doordat hij per se in Europa wilde spelen, is deze transfer mogelijk geworden. Dat stemt ons beide zeer tevreden.”

Foto: Performgroup

Comments (2)

Comments are closed.