‘Vertrek Timo Letschert aanstaande’

Roda JC Kerkrade lijkt serieus rekening te moeten gaan houden met het vertrek van één van haar verdedigers. Timo Letschert wil de Limburgse club nog vóór het verstrijken van de transferdeadline gaan verlaten. Dat bevestigen bronnen binnen de club.

Verder wordt via Twitter duidelijk dat, volgens zijn zaakwaarnemer, er concrete interesse is in de mandekker. Daarbij wordt niet gemeld om welke clubs het in dezen gaat. Afgelopen vrijdag, voor het duel tussen Roda JC en FC Eindhoven, was er wel een delegatie van het scoutingsapparaat van Vitesse (Marc van Hintum en Theo Janssen) in het Parkstad Limburg Stadion aanwezig. Of zij gericht kwamen om de verrichtingen van Letschert onder de loep te leggen, is niet bekend.

De uit Purmerend afkomstige Letschert speelt pas sinds het begin van dit kalenderjaar in dienst van de Kerkradenaren. Destijds kwam hij over van FC Groningen, waar voor hem na een disciplinaire schorsing van de club geen toekomstperspectief was. Bij Roda groeide hij direct uit tot een publiekslieveling door zijn onverzettelijkheid en prestaties, ondanks het feit dat de club degradeerde naar de Jupiler League. In het huidige seizoen startte Letschert minder voortvarend; met het team won hij weliswaar de eerste 3 wedstrijden, maar met name in de duels met Telstar en FC Eindhoven bleef de verdediger verre van foutloos. Bovendien kent hij vooralsnog een moeizame samenwerking met coach René Trost.

Mocht de nummer 3 daadwerkelijk vóór 1 september, wanneer de transferperiode afloopt, verkassen naar een nieuwe werkgever, dan zal Roda JC daar in financieel opzicht een aanzienlijk graantje van meepikken; zijn contract loopt namelijk nog door tot medio 2016, waardoor de clubleiding een aardige transfersom voor haar verdediger zou moeten kunnen vangen. In sportief opzicht zou een transfer echter zeer ongelegen komen. De backs Henk Dijkhuizen (4 wedstrijden geschorst, hoewel het hoger beroep vandaag (zondag) dient en de straf wellicht verlaagd wordt) en Martijn Monteyne (enkelblessure) zijn voorlopig ook al niet inzetbaar. Derhalve zouden Guy Ramos, Ard van Peppen, Crescendo van Berkel en Daryl Werker als enige beschikbare verdedigers in de selectie overblijven. Op de achtergrond zoemt de naam van Bart Biemans nog steeds rond als potentiële vervanger voor Letschert. De verdediger is transfervrij sinds zijn contract bij Roda JC afgelopen zomer afliep, maar wil graag terugkeren bij de club waar hij sinds 2011 speelde.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.