Roda weet kansen niet te verzilveren tegen Sparta: 2-2

Roda JC heeft zondagmiddag aan de uitwedstrijd met Sparta een punt overgehouden. De vroege wedstrijd op Het Kasteel eindigde in een 2-2 gelijkspel. In het eerste kwartier ontvouwde zich een spannende wedstrijd met een bijzonder golvend spelbeeld. Beide teams kregen geen grote kansen, maar werden desondanks gevaarlijk via afstandsschoten. Het eerste kwartier was dan ook bijzonder boeiend.

Na dat stormachtige begin zakte het spel in op het zonnige Kasteel, waar het goed toeven was. Beide ploegen voetbalden bijzonder voorzichtig, en ook eventuele counters werden niet goed of niet snel genoeg uitgespeeld. Daardoor leek de pot rustig tot de rust voort te kabbelen, maar diep in blessuretijd opende Christian Kum de score. Hij kopte een voorzet van Martin Milec tegendraads binnen en zorgde daarmee voor de voorsprong.

In de rust wisselde Sparta en de Spangenaren gingen dan ook met aanvallende intenties de tweede helft in. Daar kwam in eerste instantie weinig van terecht, want niemand minder dan Nestoras Mytides verdubbelde de voorsprong voor de Kerkradenaren. Hij kreeg de bal in de zestien enigszins gelukkig mee en frommelde de 0-2 achter doelman Kortsmit. Met de tweede en derde wissel van Sparta kregen de Rotterdammers echter de geest en nog geen halve minuut na die wissel lag de 1-2 al in het doel. Brogno scoorde met een fraai schot. Het bleek de inleiding voor een half uur durend offensief waar Roda totaal geen antwoord op had. De Spartanen misten echter kans op kans, totdat Dougall tien minuten voor tijd van afstand de 2-2 achter Van Leer schoot.

Niet lang daarna kreeg Roda een gigantische kans op de 2-3, maar Abdul Ajagun knalde de bal op de paal. Aan de andere kant ontsnapten de Kerkradenaren aan een penalty, toen Ed Janssen een duw van Daryl Werker wegwuifde. Vlak voor tijd werd een bal nog van de lijn gehaald, na een slimme cornervariant van Roda. Het mocht uiteindelijk niet baten en daardoor bleven de geel-zwarten steken op 2-2.

Comments (12)

  1. Marcel Klomparends

    Ik heb grotendeels genoten van onze Koempels,van alleen de Bus parkeren was geen sprake. Als nu de laatste bal nauwkeuriger gespeeld wordt,kunnen we nog mooie tijden beleven. Je ziet duidelijk een stijgende lijn en die moeten we proberen vast te houden.

Comments are closed.