Roda wint ook derde oefenduel: 1-5 bij Chevremont

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond een oefenduel tegen Chevremont winnend afgesloten. De Kerkraadse derby werd door de Eredivisionist met 1-5 in haar voordeel beslecht. Mikhail Rosheuvel scoorde tweemaal, Adil Auassar, Farshad Noor en Martin Milec zorgden voor de overige treffers tegen de ex-club van Nick Wolters en Tim Blättler.

Roda, dat op Sportpark Kaffeberg verscheen zonder de veelal met pijntjes kampende Christian Kum, Mitchel Paulissen, Daniel Schahin en Marcos Gullón, had al snel in de gaten dat het niet met twee vingers in de neus de overwinning binnen zou kunnen halen. Chevremont, dat afgelopen seizoen als kampioen van de eerste klasse promotie naar de Zondag-Hoofdklasse bewerkstelligde, verweerde zich kranig en hoefde in de eerste 45 minuten slechts twee tegentreffers te slikken. De 0-1 kwam van de voet van Mikhail Rosheuvel, die een uitstekende aanval koeltjes afrondde; de 1-2 kwam om naam van Adil Auassar, die op slag van rust een al dan niet terecht toegekende penalty verzilverde. Inderdaad, 1-2, want tussendoor was de thuisploeg op gelijke hoogte gekomen nadat Daryl Werker en Nick Wolters gezamenlijk de fout in gingen en Chevremont-aanvaller Goossens daar dankbaar gebruik van maakte.

Waar het spel in de eerste helft verre van overtuigend was, vatte de Koempelclub na de pauze direct de koe bij de hoorns. Invaller Farshad Noor krulde al snel op schitterende wijze de 1-3 in de kruising en niet veel later was het Martin Milec die een scherpe voorzet van Santiago Palacios binnentikte, waar ook Mikhail Rosheuvel aanvankelijk de bal leek te toucheren. Roda slaagde er desondanks niet in om die dominantie de volledige tweede helft vast te houden. Bovendien verliet nieuweling Frederic Ananou voortijdig het veld, met een op het oog tamelijk vervelende blessure. Het slotakkoord kwam zo’n 10 minuten voor tijd alsnog op naam van Rosheuvel, die een voorzetje van Yasar na mistasten van de keeper tot doelpunt promoveerde.

Na de eerdere zeges op Schinveld (0-8) en VV Schaesberg (1-4) werken de geel-zwarten aanstaande dinsdag alweer hun volgende vriendschappelijke duel af. In Heerlerheide is Groene Ster de volgende opponent.

VV Chevremont – Roda JC Kerkrade 1-5 (1-2)
Doelpunten RJC: Rosheuvel (2x), Auassar, Noor, Milec.
Opstelling RJC: Wolters – Milec, Werker (Ananou) (Stassar), Brouwers, Van Peppen (Yasar) – Auassar (Rutjes), Van Hyfte – Rosheuvel, De Silva, Palacios (Noor) – Blättler (Erhiayel).

Comments (22)

Comments are closed.