Verbist beëindigt spelerscarrière en wordt keeperstrainer

Bram Verbist zet een punt achter zijn loopbaan. De Belg, die in de afgelopen twee seizoenen de kleuren van Roda JC Kerkrade verdedigde, maakt de overstap naar KFCO Beerschot Wilrijk, dat uitkomt op het op twee na hoogste niveau in zijn vaderland.

Dat meldt Verbist’s nieuwe werkgever maandagmiddag. Beerschot Wilrijk, een voortvloeisel van het originele (Germinal) Beerschot dat enkele jaren geleden te kampen kreeg met een financiële teloorgang, promoveerde in de afgelopen drie seizoenen driemaal, vanuit de Eerste Proviniciale naar de Derde Klasse. Eerder legde het ook al Arjan Swinkels vast, die tussen januari 2015 en juni 2016 eveneens in het Parkstad Limburg Stadion speelde. De Antwerpenaren willen zo snel mogelijk terugkeren naar de hogere niveaus in de Belgische voetballadder.

De 33-jarige Verbist keert nu als keeperstrainer terug bij de club waar hij zijn profcarrière begon; tussen 2002 en 2006 stond hij al onder contract bij de club uit zijn geboortestad. Na kortstondige verblijven bij KVK Tienen en Eendracht Aalst speelde hij vervolgens jarenlang bij Cercle Brugge en nadat hij daar uit het basiselftal werd gespeeld, vervolgde hij zijn carrière tijdelijk bij het Deens Bröndby. In de zomer van 2014 klopte het destijds net gedegradeerde Roda aan, waar Verbist de gehele reguliere competitie als eerste keeper onder de lat zou staan. Na de promotie naar de Eredivisie werd hij echter definitief de tweede keus achter de jongere Benjamin van Leer. In totaal speelde hij 38 duels namens de Koempelclub, waarin hij twaalf maal ‘de 0’ hield.

Header: Pro Shots

Comments (13)

Comments are closed.