‘Roda zegt alle aflopende contracten op’

Nadat Roda JC Kerkrade gisteren nog aangaf geen publieke uitlatingen te doen over haar handelswijze omtrent de aflopende contracten, lijken we daar vandaag alsnog iets wijzer over te zijn geworden. Het AD meldt dat de club alle aflopende contracten formeel heeft opgezegd.

De krant stelt dat vrijdagavond op haar website. Naast 15 contractspelers met een aflopende verbintenis vermeldt zij ook dat de club beschikt over 7 aflopende huurovereenkomsten, vanuit de afgelopen winterstop. Die berichtgeving is naar onze informatie niet geheel correct, aangezien niet alle in januari aangetrokken nieuwelingen op huurbasis werden vastgelegd; Zhukov, Milec, Van Duinen en Peterson kwamen wél op huurbasis naar Zuid-Limburg, maar Ugur Inceman, Marcos Gullón, Rydell Poepon en Jordy Buijs maakten een definitieve overstap naar de Koempelclub. Desalniettemin loopt ook van de laatste 3 spelers het contract komende zomer af, en worden deze dus ook formeel opgezegd door de clubleiding. Coach Darije Kalezic gaf wel aan graag met een aantal van de huurlingen verder te gaan.

Concreet betekent dit dat de club formeel in de zomer afscheid zal gaan nemen van de volgende contractspelers:
Keepers: Verbist, Derix en Wolters
Verdedigers:
Monteyne, Dijkhuizen, Buijs, Swinkels, Gullón, Biemans, Werker en Milec
Middenvelders:
Noor, Griffiths, Rutjes, Faik en Zhukov
Aanvallers:
Poepon, Juric, Ngombo, Peterson, Van Duinen, Cicilia en Lagouireh

De formele opzeggingen hoeven niet te betekenen dat Roda JC daadwerkelijk van al deze spelers afscheid gaat nemen; in de praktijk worden volgen op een later moment alsnog nieuwe verbintenissen voor spelers. Die mogelijkheid lijkt er bij Roda zeker in te zitten, aangezien de club pas lijkt te willen overgaan tot het vastleggen van spelers wanneer het zich ook voor het volgende seizoen verzekerd heeft van Eredivisievoetbal. Daarnaast wenste de club in de afgelopen dagen niet officieel te communiceren over aflopende contracten, om daarmee spanningen en/of onrust binnen de spelersgroep te voorkomen, zodat zij zich optimaal kan voorbereiden op de aankomende belangrijke serie wedstrijden.

Contracten RJC 2016Header: Pro Shots

Comments (6)

Comments are closed.