Rostyn Griffiths per direct weg bij Roda

De Australische middenvelder Rostyn Griffiths vertrekt per direct in Kerkrade. Zijn contract wat medio 2016 zou aflopen is ontbonden. De Limburger meldt dat hij het niet meer kon opbrengen steeds op de tribune plaats te nemen.

In de eerste seizoenshelft was Griffiths een van de basisspelers, echter door de vele nieuwe aankopen in de winterstop kon Griffiths niet vaak meer rekenen op minuten.

De speler die in de zomer overkwam van Perth Glory wist voor Roda twee keer te scoren, namelijk tegen AZ uit in augustus en bij Willem ll uit in december. Zijn laatste optreden voor Roda JC was de gewonnen wedstrijd tegen Cambuur, waar hij mocht invallen.

Afgelopen zomer haalde Roda JC drie Australiërs naar Kerkrade. De Silva werd gehuurd voor twee seizoenen en Juric kwam over van Western Sidney Wanderers voor 1 seizoen met eenzijdige optie voor nog een seizoen. De Silva is helaas geblesseerd en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Hij is sowieso nog voor het seizoen 2016/2017 gehuurd. Echter Kalezic meldt in een interview met SBS Football dat het voor spelers zoals De Silva belangrijk is op deze leeftijd minuten te gaan maken. Bij Roda zijn zijn kansen daarop momenteel niet erg groot. Er zijn spelers op zijn positie die het beter doen. Het is een harde werker, maar zijn management moet nadenken of het blijven bij Roda een goede keuze is voor zijn ontwikkeling.

Ook Juric werd besproken met SBS Football. Juric kan net als Griffiths vanaf de winterstop niet vaak rekenen op speelminuten. Dit heeft volgens Kalezic ermee te maken dat Van Duinen en Poepon tot tevredenheid hun taken uitvoerden in het veld. Ook heeft Roda nooit langer dan 6 weken over een fitte Juric kunnen beschikken. Hierdoor is het belangrijk voor hem dat hij nu voor langere tijd mee kan trainen en hard werken om een ritme op te doen. Kalezic wilt Juric echter wel nog een kans geven, zodoende onderhandeld Roda JC met hem over een langer verblijf in Kerkrade.

Bron foto: Proshots

Comments (11)

  1. Ed Fransen

    wat een onzin over Poepon en van Duinen ( Dit heeft volgens Kalezic ermee te maken dat Van Duinen en Poepon tot tevredenheid hun taken uitvoerden in het veld.) Waar dan die zijn er om doelpunten te maken maar met laf voetbal zullen die nooit scoren. En Poepon die loopt rondt als een prima donna als of hij de ster is

Comments are closed.