Verslag | Groningen nipt te sterk voor Roda: 1-0

Roda JC Kerkrade heeft de laatste midweekse wedstrijd van het seizoen niet om weten te zetten in puntgewin. Op bezoek in het nogal ver gelegen Groningen speelde Roda heel aardig mee met de thuisploeg, maar verloor het wel: 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Albert Rusnák en was typerend voor het grotendeels weinig inspirerende spel van beide formaties.

Zowel de zuiderlingen als de noorderlingen leken weinig zin te hebben in de dinsdagavondwedstrijd, getuige het trage spel dat tot weinig kansen leidde in de eerste helft. Grote mogelijkheden creëren leek niet te passen in de plannen van de 22 voetballers, al is dat eveneens te danken aan het defensieve overwicht aan beide kanten. Na de thee en de koekjes werd het spel, geholpen door enkele aanvallende wissels aan Groningse zijde (Tibbling en Sørloth) wat opener. Dit leidde vooral tot meer druk van Groningen, al startte de tweede helft vooral met de bal in handen van de geel-zwarte tenues.

De kansen kwamen er uiteindelijk toch en na 67 minuten maakte Albert Rusnák de uiteindelijk enige goal van de wedstrijd. Op voorgeven van Idrissi en via Swinkels belandde de bal bij de Slowaak, die via het been van Van Hyfte doel wist te treffen. Na het doelpunt moest Kalezic ingrijpen en dat deed hij gaandeweg met het invallen van Gullón, Ngombo en Van Duinen. Het gevaar bleef echter beperkt tot twee schietkansen voor Rydell Poepon: een toevallig ontvangen bal op elf meter afstand (over) en een iets te scherpe pass van Ngombo (eveneens over). Tussentijds kon echter ook FC Groningen scoren: een terecht gegeven strafschop (Van Leer vloerde de half doorgebroken Jesper Drost) werd slap ingeschoten door Rusnák. In blessuretijd kreeg Rusnák nog een kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar ditmaal hing de lat een tikje te laag om de bal in het doel te laten vliegen. Zodoende bleef het bij één doelpunt deze wedstrijd, helaas aan de verkeerde kant.

Later deze week volgt in de nabeschouwing een uitgebreide analyse op dit duel. Header: Roda JC Live.

Comments (5)

Comments are closed.