Rugnummer-roulette bij Roda; ’12’ gaat naar achterban

Bij Roda JC Kerkrade zal vanaf vandaag nooit meer een speler met het rugnummer 12 spelen. Het cijfer wordt permanent ‘gereserveerd’ voor de trouwe achterban van de club, die ook na de degradatie naar de Jupiler League massaal achter de club is blijven staan. Hierdoor krijgen Frank Demouge en Hicham Faik een ander rugnummer toegewezen.

Demouge speelde sinds zijn komst naar Kerkrade altijd met het nummer 12 op de rug, maar zal met ingang van het volgende competitieduel het nummer 15 op zijn tenue gedrukt zien. Nieuweling Hicham Faik viel afgelopen zaterdag nog onder dat nummer (15) in tijdens de derby met Fortuna Sittard; de Marokkaanse Nederlander zal in het vervolg met rugnummer 16 binnen de lijnen verschijnen. De volledige selectie inclusief rugnummers vind je op onze Selectie-pagina.

Het is de tweede ‘beloning’ van de Kerkraadse club voor haar achterban binnen korte tijd; onlangs werd al besloten dat met ingang van het thuisduel tegen Jong Ajax (aanstaande zaterdag, 16:30 uur) de West-tribune omgedoopt zal worden tot Koempeltribune. In de afgelopen dagen hebben vrijwilligers hard gewerkt om de stoeltjes op de tribune van de fanatiekere supporters dusdanig te verplaatsen, dat er nu in de bovenste vakken de tekst ‘KOEMPEL’ te lezen is.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.